‘SÜREN PROJELERE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

218

Başkan olması durumdan Kütahya’ya faydalı her projeyi tamamlayacaklarını belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, kendi başkanlığında da aynı yolu izlediklerini ifade etti. Projelerin belediyenin imkânları ile yapıldığına değinen Saraçoğlu, “O bütçenin çar çur edilmesini asla istemeyiz.” Dedi.

‘ELEŞTİRDİĞİM ŞEYİ KENDİM YAPMAM’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, devam eden belediye projelerine dair açıklamalarda bulundu. Belediyecilikte devamlılığın çok önemli olduğunu ifade eden Kamil Saraçoğlu, “Ben eleştirdiğim bir şeyi kendim yapmak istemem. Bunu hem kendime hem de topluma bir hakaret olarak görürüm.” Dedi. Şu anda Kütahya Belediyesinin yapmış olduğu hangi proje olursa olsun vatandaşın yarına ise devam edeceklerinin altını çizen Saraçoğlu, “Örneğin Kültür Sarayı yapıyor, 30 Ağustos projesi yapılıyor. Biz bunlara sahip çıkacağız. Neden? Çünkü bu projeleri mevcut projeler.” İfadelerini kullandı.

PROJELERİN SAHİBİ KÜTAHYA

Devam eden tüm projelerin belediyenin imkânları ile yapıldığına dikkat çeken Saraçoğlu, “Mevcut başkan bu projeleri kendi imkânları ile yapmıyor ki vatandaşın parasıyla yapıyor. O bütçenin asla çar çur edilmesini istemeyiz.” Şeklinde konuştu. Bu projeleri tamamlayıp bitireceklerine değinen Saraçoğlu, göreve gelmesi durumunda masanın üzerinde dahi olsa Kütahya halkına Kütahya’ya faydalı olan her projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Geçmiş dönemdeki kendi başkanlığında da aynı yolu izlediklerini ifade eden Saraçoğlu, “İster mevcut olan başkanın geçsin ister yeni başkanın adı geçsin projelerde devamlılığa dikkat ettik. Mesela arıtma tesisi yaptık. Belki Kütahya’nın en önemli projelerinden biridir. 400 bin -500 bin insanın suyunu arıtabilecek bir tesis var şuan da Kütahya’da. Kullandığımız suları ikinci derecede içilebilir su haline getiriyor.” Dedi.

ÖNCEKİ DÖNEMİ PROJELERİ DEVAM ETTİRDİK

Arıtma tesisinin, Belediye Eski Başkanı Mustafa İça döneminin ardından göreve geldiğinde masa üzerinde bir proje olduğunu ifade eden Saraçoğlu, “Hiçbir adım yoktu. Biz o projeyi aldık, kullanılabilir hale getirdik. 2017’de de açılışını gerçekleştirdik ve başkanımızı da açılışa davet ettik. Başkanımıza da “Siz belli bir yere getirdiniz bizde bitirdik” dedik ve Kütahya halkına sunduk.” İfadelerini kullandı. Güçlü bir ekiplerinin olduğunu ve kendi projelerini ortaya koyacaklarını dile getiren Saraçoğlu, “Buradan açık açık söylüyorum. Şu belediye başkanı adayı şunu söylemiş, öbürü bunu söylemiş. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız. Biz güçlüyüz. Ekibimize güveniyoruz.” Dedi. Kendi projelerimizi ortaya koyacaklarına değinen Saraçoğlu, kendilerini anlatacakları Kütahya halkının da tercihini gerçekleştireceğini belirtti.  

‘BİR KURUŞU BİLE İSRAF ETME LÜKSÜMÜZ YOK’

Kimsenin vatandaşın bir kuruşunu bile israf etme gibi bir lüksü olmadığına dikkat çeken Saraçoğlu, “O projeleri devam ettireceğiz. Devam eden bir projeyi bitirince açılışını da yaptığımız zaman başkanımız da müsaitse davet ederiz. O da orada gelir başlatmış olduğu eserin açılışını görmesi nasip olur. Düşüncemiz bizim bu şekilde. Kimseyle bu konuda asla polemiğe girmek istemiyoruz. Bu çok doğru değil ve şehir kaybediyor. İdareciler kavga ederse şehir kaybeder, insanımız kaybeder. Maalesef yerimizde sayarız.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *