SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİNİ KÜTAHYA BELEDİYESİ KARŞILAYACAK ‘ÇOCUKLARI EN İYİ ŞEKİLDE GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ’

206

Öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumları Geçiş sınavları için başvuru ücretlerinin Kütahya Belediyesi tarafından karşılanacağının müjdesini veren Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, ailelerin durumları fark etmeksizin her öğrencinin desteklerden faydalanacağını belirterek “Bu şehrin çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.

Kütahya Belediye başkanı ve Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Kütahya Belediye Başkanı Adayı Prof.Dr. Alim Işık, geçen hafta açıkladığı emeklilere destek sözünün ardından Kütahya’da gençler için eğitime destek projesini açıkladı. Başkan Işık, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarına girecek öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumları Geçiş sınav ücretlerini Kütahya Belediyesi’nin karşılayacağı müjdesini duyurdu. 8 Haziran 2024 tarihinde TYT, 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda AYT, öğleden sonra oturumunda YDT gerçekleşecek.

‘BU ŞEHİRDE SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİ OLMAYACAK’

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı başvuruları 1 Şubat 2024 tarihi itibariyle başladı. Üniversiteye girecek öğrencilerle ilgili ÖSYM’nin kayıtları almaya başladığını hatırlatan Başkan Işık, öğrencilerin kayıt ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağını müjdeledi. Öğrencilerinin sınav harçlarının 115 liradan 295 liraya çıkartıldığını hatırlatan Işık “Yaklaşık yüzde 150 oranında zam yapıldı. Biz de şehrimizde üniversite sınavına giremeyen öğrencimiz olmaması için adım attık” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN

PROJELER AÇIKLANACAK

İkametgâhları Kütahya’da olan, sınava girecek her öğrenci için sınav ücretlerini karşılama sözü veren Başkan Işık “Verilecek olan destekten lise ve denge okullarının son sınıfında okuyan, 25 yaşını doldurmamış her gencimiz yararlanacak” ifadelerini kullandı.  ‘Yaptık, Yapıyoruz, Yaparız’ sloganı altında ilkokul ve lise çağındaki öğrencilerle ilgili projeleri paylaştığının altını çizen Işık, üniversite öğrencileri ile ilgili yapılacak desteği ayrıca başka bir proje kapsamında paylaşacaklarının altını çizdi.

DESTEKLER HER YIL TEKRARLANACAK

Verilen her vaadin seçilmesi halinde her yıl yapılacağını belirten Işık şu ifadeleri kullandı; “Bu şehrin çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamak üzere, ailelerin gelir durumuna bakmaksızın belediyemizin desteğinin sürekli yanlarında olmasını sağlayacak bir yeni projemizi daha paylaşmış bulunuyoruz. Allah nasip ederse biz görevde olduğumuz sürece aynı destekler tekrarlanacak. Yüz taahhüdümüzü sadece seçim öncesi veya görev dönemimizin, bir görevle kısıtlı olduğunu düşünerek yapmıyoruz. Açıkladığımız her proje sürekliliği olan projedir. Bundan sonra her yıl sınava girecek öğrencilerimize verilecek destek devam edecektir.

EMEKLİLER İÇİN BAŞVURULAR

AY SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Seçim sürecinde yapılan ilk toplantıda emeklilerle ilgili destek projelerini açıkladıklarını dile getiren Başkan ışık “O günden bugüne emeklilerimizin gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Dün itibariyle emeklilerimizin başvuruşları almaya başladık. Başvuruları ay sonuna kadar devam edecek. İlk gün itibariyle bugüne dek toplamda 802 emeklimiz bu projeye başvurdu. Bunların bir kısmı bizzat gelerek, bir kısmı da belediyemizin açmış olduğu resmi internet sitesindeki platformdan başvurularını yaptılar. Onların durumlarını değerlendirip en kısa zamanda bahsettiğimiz destekleri bin 550 TL nakit, destek yüzde oranında su indirimi yüzde 25 oranında sosyal tesislerimizden indirimli şartlara uyan emeklilerimize vereceğiz” ifadelerini kullandı.

8 BİN 972 ÖĞRENCİYE NAKİT

KIRTASİYE DESTEĞİ VERİLDİ

31 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar Kütahya’da “Bereket paylaştıkça çoğalacak” diyerek hizmetleri sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Işık, görev süremiz boyunca eğitime destek kapsamında birçok aileye ve öğrenciye fayda sağlamak için gayret gösterdiklerini belirtti. İlköğretim, ortaöğretim ve lise çağındaki toplam 8 bin 972 öğrenciye nakit kırtasiye desteği verdiklerini dile getiren Başkan Işık “2023-2024 yılını kapsayacak şekilde bir ailede bir öğrenci varsa 500 TL, 2 öğrenci varsa 750 TL ve ilave her öğrenci başına 250 TL ek olmak üzere desteklerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

417 BİN 140 BİNİŞ ÜCRETİNİ BELEDİYE KARŞILADI

Başkan Işık, 9 bin 480 öğrenciye ulaşım desteği adı altında kent içi toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere öğrenci başına aylık 44 biniş hizmeti sunulduğuna vurgu yaptı. Okul günlerini kapsayan süreçte, 22 gidiş 22 geliş olacak şekilde üzere toplam 417 bin 140 biniş ücretinin belediye bünyesinden karşılandığını açıklayan Işık “İhtiyaç sahibi ailelerimize ve öğrencilerimize destek verdik. İlimizde eğitimlerini sürdüren anaokulu, ilkokul ve ortaokul çağındaki toplam 32 bin 788 öğrencimize sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla bilgilendirme ve kırtasiye malzemeleri setimizi tek tek okullarına giderek öğrencilerimize ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.

DESTEKTEN FAYDALANMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarına girecek öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumları Geçiş sınav ücretlerini Kütahya Belediyesi’nin karşılayacağını duyuran Başkan Işık, destekten yaralanabilecek öğrenciler için gerekli şartları açıkladı. Kütahya’da ikamet etmenin birincil şart olduğuna vurgu yapan Işık şartları şu şekilde sıraladı; “Yükseköğretim kurumlarına giriş sınavına ilk kez girecek öğrencilerimiz olmak üzere, herhangi bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunmayan, herhangi bir işte çalışmayan bütün öğrencilerimizi bu destekten faydalandıracağız. Destekten faydalanabilmek için öğrencilerimizin sınav ücretlerini yatırdıktan sonra ÖSYM başvuru belgeleriyle birlikte Kütahya belediyemize ya doğrudan ya da kurumsal web sayfamızda açacağımız özel platforma müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Biz onların hesaplarına direkt aktararak bu desteğimizi de yapmış olacağız.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *