DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILDI

164

6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü münasebetiyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlara dua etmek için Kütahya protokolü Ulu Camii’de bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde, Kütahya Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ulu Camii’de anma programı düzenlendi. Anma programı kapsamında Kütahya genelindeki tüm camilerde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için okunan hatimlerin duaları edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.

Depremde hayatını kaybedenleri rahmetle yad eden Vali Işın, “Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet etsin ve geride kalanların acısını dindirsin. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi büyük-küçük tüm felaketlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin burada yaptığı açıklamada; “Depremlerde vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Allah, ülkemize bir daha bu tür felaketler yaşatmasın.” dedi.

Sabah namazının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce cami çıkışında vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunuldu. Anma programına AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanı Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir ve vatandaşlar katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *