SORUMLULUĞUMUZ DAYANIKLI ŞEHİRLER

178

6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde basın toplantısı düzenleyen AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve İl Başkanı Mustafa Önsay bir yıl önce yaşanan dayanışma örneğine dikkat çekerek Kütahya’nın depreme dayanıklı hale getirilmesin önemine değindi.

‘KÜTAHYA’YI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve İl Başkanı Mustafa Önsay 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde basın toplantısı düzenledi. Asrın felaketinin 1. Yıl dönümünde hayatını kaybeden 54 bin vatandaşa Allahtan rahmet dileyerek sözlerine başlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, deprem haberi alınır alınmaz herkes bir araya gelmenin telaşına düştüğünü belirtti. Asrın felaketine karşı Türkiye genelinde birlik gücüne destek veren tüm Kütahyalılara teşekkür eden Önsay, “Biz de deprem bölgesindeyiz. Yapılarımızın durumu belli. Saha ve arazi durumumuz belli. Bütün bunları hepimizin gözden geçirmesi gerekiyor.” Dedi.

Asrın felaketi depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Simav ve Gediz depremleri ile Kütahya’nın da deprem konusunda acı tecrübeleri olduğunu vurguladı. Simav’da deprem bölgesine 80 tır ulaştığına değinen Biçer, genç, yaşlı, çocuk tüm hayırsever Kütahyalıların ellerinden ne geldiyse yardıma koştuğunu dile getirdi.

4 SAATTE BİR TIR DOLDU

Tam bir yıl önce Türkiye’nin büyük bir iç yangınıyla güne başladığını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, tüm vatandaşların bölgeye nasıl destek verebiliriz kaygısı ile canla başla çalıştığını aktardı. O gün il başkanlığının deprem bölgesine yarım ile ilgili yaptığı bir paylaşım sonrasında 4 saat içinde 1 tır dolusu yardım malzemesi toplandığını açıklayan Bayırcı, “Madenci kardeşlerimizin bölgeye gitmesi noktasında bir talep geldi. Bir paylaşım yaptık ve anında burası madenci kardeşlerimizle doldu taştı. O insanlar alnı öpülesi insanlar.” Şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN GEREĞİ GÖZLER ÖNÜNDE

Cenabı Allah bir daha böyle bir acıyı bu memlekete yaşatmasın duasında bulunurken filli olarak da bunun gereğini yapmak gerektiğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “Deprem belgesinde 300 bine yakın TOKİ konutunda bir sıkıntı olmadığı görüldü. Bu da kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun ve tüm Türkiye’de en kısa sürede yapılması gerektiğinin ispatı. Kentsel dönüşümü en kısa sürede tamamlayıp Türkiye’yi depreme dayanıklı depremle sorunu olmayan bir ülke haline getirmek bizlere düşen en büyük sorumluluk.” İfadelerini kullandı.

‘ALTINDAN KALKMAK ÇOK ZOR’

Türkiye’nin 6 Şubat günü 11 ili, 14 milyon vatandaşı etkileyen büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Önsay, “Bu çaptaki depremin altından kalkmak gerçekten çok zor bir iş. Ama milletimizin pek çok hassasiyetleri var. Onlardan biri de millet olarak yeri geldiğinde birlik beraberlik duygusuyla çok büyük bir güç haline gelebilmek. Saat 10 sularında o dönemki Valimiz Ali Çelik önderliğinde yüzlerce memur ve işçi Kütahya’dan deprem bölgesine hareket etti. Biz de AK Parti Kütahya teşkilatı olarak bir kriz masası kurarak yardım faaliyetlerine başladık.” Dedi.

O gün milletimizin büyüklüğünün gösteren pek çok örnek yaşandığını ifade eden Önsay,  “Kütahya ile gurur duyuyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim bir daha bizi birlik beraberliğimiz için böyle büyük felaketlere ihtiyaç duyacak hale getirmesin.” Duasında bulundu.

İNSANIMIZ SEFERBER OLDU

Türkiye’nin büyük bir sarsıntı yaşadığı 6 Şubat depreminde Simav Belediye Başkanı olarak görev yaptığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, ilçede büyük bir yardım seferberliği başlatıldığını dile getirdi. Yardımlar kolilenirken bir hayırseverin yolladığı ıhlamuru gördüğünde büyük bir hüzün yaşadığını belirten Biçer, Türk insanının elinde ne varsa deprem bölgesine göndermeye çalıştığını vurguladı.  

‘DEPREMİ YAŞAMAYI ANLATMAK ÇOK ZOR’

19 Mayıs 2011 yılında Simav’da yaşanan depremin artçı depremlerin sayısı nedeniyle Guinness rekorlar kitabına girdiğini hatırlatan Biçer, “Depremi ve sonrasını yaşamak anlatılması çok zor bir duygu. Artık hayatta birçok şeyin değersiz gibi görülen şeylerin ne kadar değerli olduğunu, çok değer verdiğimiz şeylerin ne kadar değersiz olduğunu gördüğümüz gerçeklerle yüzleşirsiniz. Psikolojiniz alt üst olur.” Şeklinde konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE 46 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ

O dönem Merkez İlçe Başkanı olarak görev yaptığını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bizim insanımız gurur duyulacak, övgüyle bahsedilecek bir duygu seline sahip.” Dedi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında görev alacak insan kaynağı noktasında bir eksiklik olduğunu ve yer altında çalışmak konusunda tecrübeli madencilerin bölgeye koştuğunu hatırlayan Bayırcı, şükranlarını sundu. Deprem bölgesinde 46 bin konutun teslim edildiğini ifade eden Bayırcı, Yılsonunda da 200 bin konut teslim edileceğini dile getirerek; devletin tüm imkânlarını o bölgeye sevk ettiğini vurguladı.

6 Şubat’ın tarihe geçmiş bir takvim yaprağı olduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “Bilinen tarihteki en büyük yıkımın olduğu deprem. Allah tekrar bu acıları yaşatmasın.”ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Demir, Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti hükümetleri, bakanlar, milletvekilleri, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kentsel dönüşüm için büyük bir gayret gösterdiğini belirtti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *