“İYİKİ İKTİDAR OLMADILAR”

501

  Bugünlerde böyle diyenler çoğalmış. Nedeni ise ana muhalefet partisindeki hırgür. 31 Mart seçimleri yaklaşıyor CHP’de adaylık kavgası azalacağına çoğalıyor.

 Buna sevinenler var üzülenlerde. Partideki aday tartışmalarını izleyenlerin ” muhalefette olmalarına rağmen bugün bu kavgalar yaşanıyorsa iktidar olsalardı halimiz nice olurdu. Başka partilerden medet uman bir parti ülkesini ve şehrini doğru düzgün yönetmez. Başta iktisadi ve siyasi mevzular olmak üzere her alanda büyük sıkıntılar çekerdik. Geçmişte koalisyon hükümetlerinin yaşattığı sıkıntıların dahada büyüğünü yaşardık” dediklerine şahit oluyoruz.

Kütahya’da pek ses soluk çıkmazsa da başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere adaylık konusunda çok yerde tartışmalar yaşanıyor. Ön seçimsiz aday tespitine tepkiler artarak devam ederken, anketlere de itibar edilmediğini yazıp söyleyenler var.

 Ön seçim vaadiyle, büyük umutlarla CHP Genel Başkanlığına seçilen Sayın Özgür Özel, sanki özgür değilmiş gibi bir durum gözleniyor. İktidarın alternatifi olduğu söylenen partide yaşanan antidemokratik hareketler demokrasi adına hoş bir şey değil. Oysa demokrasi yerelde başlar genelde olgunlaşarak devam eder.

 Hemşerilerinin oylarıyla belediye başkanlığına seçilenler oy gücünden destek alarak halka adil ve aktif şekilde hizmet ederler. Çünkü halkımız onlardan niza değil hizmet bekliyor. Beldelerde yaşayan bütün vatandaşlarımızın gönüllerini hoş tutacak, güzel işler yapmalarını bekliyor. Siz kendi içinizde huzur bulamadığınız takdirde halka huzur ve hizmet veremezsiniz.

 Eğer genel başkan partiye hâkim olsaydı, yönetimi tahkim eder muktedir olurlardı. İktidarın alternatifi olan ana muhalefet partisinde eş başkanlık büyük sorumluluk taşıyan genel başkanın işini dahada zorlaştırır. Bir yerde çift başlılık olunca karar mercii inisiyatif kullanamaz, gücünü kaybeder. Çünkü bir koltukta iki kaptan olmaz, işlerin hızlı ve güvenli olması için tek olması lazım. Tabii istişareyi de ihmal etmemek kaydıyla. Kişiler gelip geçicidir mühim olan memleket.

 Parti hiyerarşinde zayıflık ve kopukluk olunca adayların tespitinde zorluklar yaşanıyor. DEMLE demlenmeye çalışan, ittifakın itici gücü kalmayan CHP’ de yaşanan bu sorunlar yönetimin işini dahada zorlaştırıyor. Bugün böyleyse yarını sizi tasavvur edin artık.

 Ana muhalefeti izlerken bugünkü halimize şükreden var. Hayat pahalılığına rağmen halkımız muhalefetten umudunu kesmiş ise şapkalarını önüne alıp düşünmeleri gerek. Zira iktidar olmadıkları halde böyle adaylık kavgası var ise maazallah iktidar olsalardı daha büyük kavgalara şahit olurduk. 6-7 partinin yer aldığı Millet ittifakı adıyla kazanılan genel seçim sonrasında bakanlık ve bürokrat atamalarında sorunlar yaşanacaktı ve cezasını yine bu millet çekecekti. Birlik ve dirlik içinde bir seçim süreci geçirmemiz temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *