‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

156

Devlet ve idarenin 6 Şubattaki depremlerden gerekli dersleri çıkaracağını ifade eden Kütahya Valisi Musa Işın, “Üzerimize düşen görevleri yapacağız.” Dedi.

Kütahya İl Müftülüğü, Miraç Kandili dolayısıyla Zafer Meydanı’nda düzenlediği programla, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerle tüm şehitleri dualarla yâd etti.

‘KÜTAHYA KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI’

6 Şubat depremlerinde tarihin belki de benzeri görülmemiş bir felakete şahit olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Ancak aziz milletimizin feraseti, feragatı ve vefakarlığı sayesinde, felaketin vuku bulduğu andan itibaren yekvücut olarak oraya koştuk ve kardeşlerimizin yaralarını sarmaya başladık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün milletimiz seferber oldu” dedi. Kütahya’nın bu süreçte sergilediği yardımseverliğe ve dayanışmaya dikkat çeken Vali Işın, “Kütahya’dan binlerce ton erzak, giyim, yardım malzemesi gönderildi, 3 milyonun üzerinde nakdi yardım yapıldı. Yüzlerce ton gıda, yardım tırları gönderildi ve 6 binin üzerinde insanımız burada misafir edildi. Kütahya kendisine yakışanı yaptı.” diye konuştu.

‘GEREKEN DERSLER ÇIKARILACAK’

Gelecek için gereken derslerin çıkarılacağının altını çizen Vali Işın, “Biz, devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız, tıpkı Kütahyalıların geçen yıl 6 Şubat’ta yaptıkları gibi” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *