VEKİL BİÇER, DEVAM EDEN PROJELERİ ANLATTI: ‘KÜTAHYA İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ’

181

Kütahya merkezde ve ilçelerde seçim gününden bu yana aralıksız bir çalışma yürüttüklerini belirten Ak Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, devam eden projeleri anlattı. Jeotermale Dayalı Tarım İhtisas Organize Sera Bölgesi’nin sanayinin, tarım ve gıdayla entegre olabileceği en önemli yatırımlardan biri olduğunu ifade ederek “Kütahya için çok büyük bir avantaj” dedi.

14 Mayıs 2023 Seçimlerinden bugüne kadar Kütahya’da yapılan çalışmaları anlatan Ak Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, merkezde ve ilçelerde çok önemli çalışmalara imza attıklarını devam eden çalışmalarda da çok ciddi aşama kaydedildiğini ifade etti.

‘İŞLERİ KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

Kütahya merkezde ve ilçelerde birçok alanda devam eden çalışmalar olduğunu belirten Biçer “Germiyan Kampüsümüzde erkek KYK yurdu inşasına başlanacak. Şubat ayında ihalesi olacak. Simav’da KYK erkek yurdu eksikliği var. Bunun da ihalesi yakında yapılmış olacak. Kütahya adliyemizin ek binasıyla alakalı çalışmalar devam ediyor. 2024 yılında ciddi bir ödenek Adalet Bakanlığı tarafından Kütahya adliye binasına ayrılmış durumda. Buradaki çalışmalarda planlanan her adımda hem adalet temsilcilerinin çalışmalarını hem de vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CEZAEVİNE CİDDİ BİR ÖDENEK AYRILDI’

Domaniç’te yapımı başlayan ancak tamamlanmayan cezaevi ile alakalı bazı aksilikler oluştuğunu aktaran Biçer “Yapım işini devam ettiren firmanın bırakması sonucu tekrar ihaleye çıktık. Sonrasında da bu cezaevine de ciddi bir ödenek ayrıldı. Yapım işi kaldığı yerden devam edecek” dedi. Tavşanlı’da da ek adliye ihtiyacımız var. Bu konuda da çalışmalarımız bakanlık bünyesinde devam ediyor. Kütahya’yla alakalı noter talebimiz vardı. Yakın zamanda kazandırılacak” diye konuştu.

‘3 İLÇEYE HİZMET

EDER ŞEKLE GELECEK’

Simav, Pazarlar Ve Şaphane vatandaşları tarafından kendilerine sıkça sorulan sorulardan birinin Abide-Simav arası yolun ne zaman biteceği olduğunu dile getiren Biçer, yolun neden hala tamamlanamadığını açıkladı. En önemli nedenin Uğurlu Güven mevkiindeki var olan heyelan olduğunun altını çizen Biçer “Bu nedenle bugünlere kadar geldi. Ama şu anda ciddi bir çalışma bölgede devam ediyor.  Fore kazıklarının bölgeye yapılması ve yapılan diğer işlerle birlikte bu etabın tamamlanması planlanıyor.  Abide-Simav arası yol en kısa zamanda 3 ilçemize hizmet eder şekle getirilecektir. Kalan 2. Ve 3. Etabıyla alakalı da bütün üst düzey bürokrasi görüşmelerine devam ediyoruz” şeklinde konuştu.  

‘HİÇBİR ÇALIŞMA YOKMUŞ

ZANNEDİLİYOR’

Domaniç yoluyla alakalı da çok ciddi bir çalışmamız yürütüldüğüne dikkat çeken Biçer “Hatta yerinde inceleyerek, çok defa olayı görme fırsatımız oldu. Vatandaşlarımıza Domaniç yolu yapılmıyor gibi geliyor. Çünkü orada bir güzergâh değişikliği var. Güzergâh değişikliği nedeniyle normal eski yoldan trafik işlediğinde yeni olan kısım gözükmüyor. Domaniç yolunda da hiçbir çalışma yokmuş zannediliyor.  Hâlbuki burada güzergâh değiştiği için ciddi anlamda bir çalışma var. Karayolları bölge müdürlüğü tarafından en kısa süre içerisinde buradaki Domaniç yolumuzda açılacak” ifadelerine yer verdi.

 ‘SANAYİ, TARIM VE GIDAYLA

ENTEGRE OLABİLECEK ‘

Tüm Kütahya genelinde okul binalarıyla alakalı bazı eksikler olduğunu vurgulayan Biçer “Bu eksikliklerle alakalı taleplerimizi liste halinde Milli Eğitim Bakanımıza ilettik. Bakanımızla yaptığımız görüşmede bu taleplerin aciliyet sıralamasına göre en kısa zamanda hayata geçirileceği sözünü aldık” dedi.  Simav’da Jeotermale Dayalı Tarım İhtisas Organize Sera Bölgesi çalışmasında hangi süreçte gelindiği hususunda bilgilendirme yapan Biçer “Orada kuruluş protokolü tamamlandı. Gelinen noktada alt yapı proje ihalesi de bitti. Tahsis aşamasına geçildi. Sadece ilimiz açısından değil, Türkiye açısından çok önemli bir projedir. Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında Ak Parti Kütahya İl Teşkilatı Kongresine geldiği Kütahya’da talimatı bizzat verilmiş bir projeydi. Çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydedildi. Ön tapu tahsis aşamasındaydık. Onlarda da ciddi ilerlemeler gelişmeler geri dönüşler aldık.  Sera parsellerinde Simav coğrafi işaretli domates başta olmak üzere çiçek üretimi, fide üretimi gerçekleştirilecek. Tarımla gıdayla entegre olabilecek sanayi parsellerinin de olması burada çok büyük avantaj. Çok yakın zamanda yer tahsisleri sağlandığında alt yapı çalışmalarına da başlanacak. Tarım bakanımızın da bizzat sözü vardı temel atılışına geleceğiyle alakalı. Bakanımızı da Kütahya’da tekrar misafir etmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu. Kütahya’nın doğalgazla buluşmayan bazı ilçeleri olduğunu belirten Biçer bu ilçeler açısında da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğine değinerek sözlerine şöyle son verdi; “Bunlardan en ileride olduğumuz aksiyon aldığımız pazarlar ve şaphane ilçeleri de var. Şaphane ve Pazarlar ilçemizi de en yakın zamanda doğalgazla buluşturacağız.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *