CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN STAD İÇİN TALİMATI VERDİ

134

Kütahya’ya yapılacak stadyum için şehrin taleplerine uygun bir proje üzerine çalışıldığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dosya şeklinde ilettiklerini “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlığımızı arayıp gerekli talimatı verdiğini ifade etti.

SON GELİŞMELERİ AKTARDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Kütahyaspor taraftarı ve şehrin hasretle beklediği stadyum hakkında son gelişmeleri aktardı.

Stadyum konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile defalarca görüştüklerini ifade eden İsmail Çağlar Bayırcı, “Kendisi bize geçtiğimiz aylarda Erzincan’da bir stadyum inşa edildiğini orayı yerinde incelememizi, benzer bir stadyumu Kütahya kazandırabileceğimizi ifade ederek bize bir kapı aralamıştı. Biz de üç vekil ve il başkanı olarak kalktık Erzincan’a stadyum bakmaya gittik. İncelemelerde bulunduk. Benzer bir stadyumun Kütahya’ya yakışacağını düşündük.” İfadelerini kullandı.

Bakan Bak’a ile geçtiğimiz günlerde yine buluştuklarını belirten İsmail Çağlar Bayırcı, şu ifadeleri kullandı: “Kendisi bizim beklentimizin dışında, beklentimizi tam olarak karşılamayacak bir proje teklifinde bulundu. Mehmet Demir Vekilimiz hemen “Biz böyle bir şey kabul etmiyoruz. Kütahya olarak, Kütahya’nın il başkanları ve vekilleri olarak Erzincan’a kadar gittik. O stadyumu beğendik. Onun benzeri bir stat istiyoruz.” dedi.

TALEPLERE UYGUN ŞEKİLDE REVİZE EDİLDİ

Bunun üzerine Bakanlığın projeyi sizin taleplerinize uygun şekilde revize ederek çalışalım önerisinde bulunduğunu aktaran Bayırcı, “Hemen Yatırım İşleri Genel Müdürüne gittik. Bizzat projeyi açtırıp istediğimiz tüm özellikleri söyledik. Taleplerimizi ilettik. Allah nasip ederse de bizim talebimize uygun stadyum projesine de şu anda devam ediliyor. Yakın zamanda da bunun müjdesini vermek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bakan Bak’ın talebi üzerine konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dosya şeklinde ilettiklerini dile getiren Bayırcı, “O da Bakanlığımızı arayıp gerekli talimatı vermiş.” Dedi. Bayırcı, bundan sonraki sürecin de takibini sağlayacaklarını dile getirdi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *