TÜRKİYE YÜZYILININ MİHENK TAŞI 15 TEMMUZ DESTANI

295

Türk Milletinin bu yüzyılın başında Kurtuluş Savaşı ile imtihan olduğunu hatırlatan Vali Çelik, “Yeni bir yüzyıl başlarken onun mihenk taşı da 15 Temmuz Zaferi. Türkiye Yüzyılı başlıyor. Bu ülkede akılla, bilimle, çalışkanlıkla yeni yüzyılı kurgulamalıyız. Rabbim bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın ama o ruhu hiçbir zaman içimizden eksik etmesin.” Dedi.

ŞEHİTLER YAD EDİLDİ

15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde; hain kalkışmanın bertaraf edildiği gün olduğu gibi tüm Türkiye, bu kez kahraman şehitlerini anmak için şehirlerin meydanlarında toplandı. Kütahya’da Zafer Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbeti yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “İnancımız o dur ki; huzurumuzu, düzenimizi bozma çabası içinde olan diş mihraklar boş durmayacak ancak bu kadim millet de bu ayak oyunlarına geçit vermeyecektir. Allah bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Bu hainliği unutmadık unutmayacağız.” Dedi.

‘BÖLÜCÜ PLANLARA KARŞI TETİKTE OLACAĞIZ’

Bundan sonra bu milletin geleceğine kast edecek olanlar varsa Kütahya’dan onlara Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleriyle cevap veren AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Hiçbir zaman başaramayacaksınız bu milleti bölemeyeceksiniz ezanlarımızı dindiremeyeceksiniz bayrağımızı indiremeyeceksiniz bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz vatanımızı parçalayamayacaksınız bu halka boyunduruk vuramayacaksınız.” Dedi. Nasıl ki dün olduysa bundan sonra da birilerinin bu ülkeyi bölmek için planlar kuracağını ifade eden Bayırcı, “Ama biz her zaman tetikte olacağız, bu ülkenin daha güçlü olması için en başta bizler daha çok çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

‘BİR DAHA YAŞAMAYALIM

O RUHU DA UNUTMAYALIM’

Hainlik peşinde olana bu milletin her zaman bir cevabının olduğunu bu milletin en sevdiklerini daha çok sevdikleri; bayrağı, ezanı, toprağı, için feda edeceğini vurgulayan Vali Ali Çelik, “Buna niyet eden her zaman bizleri, sizleri, bu milleti karşısında bulacaklar.” Dedi. Türk Milletinin bu yüzyılın başında Kurtuluş Savaşı ile imtihan olduğunu hatırlatan Vali Çelik, şu ifadeleri kullandı: “1900’leri kucaklarken Kurtuluş Savaşı Zaferi ile bu millet bütün dünyaya haykırmıştı. Yeni bir yüzyıl başlarken onun mihenk taşı da 15 Temmuz Zaferi. Yeni bir yüzyıl, Türkiye Yüzyılı başlıyor. Yeni Türkiye Yüzyılını hazırlamak hepimiz için bir sorumluluk bir görev. Bu ülke güçlü olmak zorunda. Bu ülke akılla, bilimle, çalışkanlıkla yeni yüzyılı kurgulamalı. Rabbim bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın ama 15 Temmuz ruhunu hiçbir zaman içimizden eksik etmesin.”

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Hava Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyareti ile başladı. Kütahya Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ve il protokolü, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı. İl Müftülüğü görevlileri ve öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okunan şehitliklerde, ülkemiz için canını feda eden şehitlerimiz vatanın birliği ve dirliği için dua edildi.

Daha sonra şehitlerin anısını yaşatmak ve doğayı korumak adına 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Fidan dikiminin ardından Ulu Cami’de İl Müftülüğünce mevlit programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri, hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Zafer Meydanındaki Kütahya Valiliği Önündeki demokrasi nöbeti ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Demokrasi nöbetinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcuları Vali Ali Çelik’e sancak teslimi yaptı. Kur’an-ı Kerim ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş konuşma yaptı. Kavisiçi 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinden minik Zeynep Reyyan Dede’nin ezbere istiklal Marşı okuması ise duygusal anlar yaşattı. Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Orkestrası İlahiler söyledi.

‘MİLLET EĞİLMEDİ TÜRKİYE YENİLMEDİ’

Daha sonra sahneye çıkan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin “Seçilmiş hükümetin yanındayız” akabinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Halkı meydanlara davet ediyorum” açıklamalarının ardından milletimiz darbe girişimini meydanları doldurarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi Türkiye yenilmedi.”ifadelerini kullandı. 

‘BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR’

O gün iki üç noktanın yaşandığını ifade eden Ak Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bir tarafta bu ülkenin geleceğine kast eden bu ülkeyi bölmeye çalışan hainler bir tarafta da vatan, millet sevdalısı gözünü kırpmadan ölüme koşan kahraman yiğitler vardı. Birileri sandı ki 27 Mayıs’ta 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta yapabildiklerini o gün de yapabilecekler ama bazı şeyleri hesaba katmadılar. Onlar bu milletin tankın önüne yatabileceğini hesaba katmadılar, onlar bu milletin ihlasını, samimiyetini vatan millet sevdasını, bu milletin birlik beraberliğini hesaba katmadılar. Onlar bu milletin bağrında çıkmış gecesini gündüzüne katan o gün bile soluğu milletinin yanında alan Recep Tayyip Erdoğan’ı hesaba katmadılar ve boylarının ölçüsünü aldılar.” Şeklinde konuştu.

‘SEVDİĞİNİ DAHA ÇOK SEVDİĞİNE FEDA EDEN BİR MİLLET’

15Temmuz’dan Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan Malazgirt’e, Cudi’den Gabar’a, Suriye’den Libya’ya bu vatan için sevdiğini; daha çok sevdiği vatan millet ve değerleri için feda eden tüm şehitleri rahmet minnet ve şükranlar yad eden Vali Ali Çelik, “Vatanın tehlikeye düştü anlarda milletin bir araya gelmesi için kahramanlara ihtiyaç vardır. O gün Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu millet, kendisine diz çöktürmek isteyen bu ülkeyi sömürge yapmak isteyen hainlere karşı bir araya geldi. Bu millete asla diz çöktürülemeyeceğini bütün dünyaya gösterdi.” İfadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Konseri, Kur-an-ı Kerim tilaveti, sala ve dualarla program devam etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *