TARIM VE SANAYİDE BÜYÜK ATILIM

160

Kütahya’da devam eden sulama projeleri ile binlerce dekar alanın suya kavuşacağını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, sanayi bölgelerindeki genişlemeler ile şehre kazançlar getirecek güzel yatırımlara imza atıldığını vurguladı.

‘BİRLİKTELİĞİN MEYVESİNİ ALMAYA BAŞLADIK’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya’da devam eden projeler dair bilgi verdi. 8 aylık bir dönemde 90 civarında bakanlık ziyareti yaptıklarını ifade eden Demir, “Herkes bize şunu soruyordu. Bu kadar bakanlara yardımcılara ve genel müdürlere gidiyorsunuz ama ne oluyor? Bir çiviyi duvara çakmak için bir defa vurmakla çakamıyorsunuz. O çivinin üzerine birkaç defa vurmak zorundasınız.” Dedi. Öznesi birliktelik olan Yeni Kütahya modellini Ankara’da temsil ettiklerini belirten Demir, bu birlikteliğin ufak ufak toplamaya başladıklarını dile getiren Demir, o çiviyi o duvara çakmaya başladıklarını vurguladı.

Yaptıkları ve yapacakları olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, “Yaptıklarımızın olabilmesi için o işin bağlı olduğu kurum müdürlerini de bakanlarının da yardımcılarında ikna edilmiş ve ödeneğinin çıkartılmış olması gerekiyor. Yaptığımız ziyaretler tamamen bunun üzerine kurulu.  Bizler çeşitli STK’lardan genel müdürlüklerden bu işin muhataplarından aldığımız bilgiler doğrultusunda gidip onlarla görüşlerimizi bildirip taleplerimizi oluşturuyoruz. Bu talepler proje haline geliyor. Bunlarla ilgili ödenekler çıkartılıyor ve işlemler başlıyor.” Şeklinde konuştu.

BİNLERCE HEKTAR SUYA KAVUŞACAK

Geçtiğimiz dönem içerisinde DSİ projelerinin önemle üzerinde durduklarını belirten Demir, “Gediz’deki taşkın koruma projesi sözleşmesini DSİ ile geçtiğimiz ay imzaladık. 853 metrelik trapez kanal, çift taraflı profil koruması ve 4 adet köprü imalatı için toplam maliyet 12 milyon.” Dedi. Büyük katkılar sağlayacak Murat Dağı Barajıyla ilgi sorunların da çözüldüğünü ifade eden Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Murat Dağı temel atma töreninin gerçekleştirildiğini projenin tamamlanmasıyla eski Gediz ve yeni kent beldelerinin yanı sıra 9 köy 31 bin 450 dekar zirai alanın suyla buluşacağını müjdeledi.

Bin 160 dekar alanın sulanmasını sağlayacak Sekban Demirli Sulama Gölet’inin ihalesinin yapıldığını belirten Demir, “28 metre yüksekliğinde olan baraj 490 bin metreküp su tutabilme kapasitesine sahip. 61 adet sanat yapısının imalatı yapılacak. Sekban demirli sulama göletti projesi devam eder vaziyette.” Dedi. 176 hektar alanın sulaması yapılacak, 29 metre yükseklikte, 780 bin metreküp su tutulabilecek Emet Günlüce Göletine de başlandığını vurgulayan Demir, ihale bedeli 660 milyon TL olan göletin 4 Mart’ta ihaleye çıkacağını belirtti. 

İshakçılar Köyü taşkın koruma inşaatına başlandığını söyleyen Demir, 2025 yılında tamamlanacak olan projenin 6 milyon liraya ihale edildiğine değindi. Kütahya’nın önemli üretim merkezlerinden biri olan Çavdarhisar’da büyük bir sulama alanı kazandırılacağını ifade eden Demir, Kütahya’da daha verimli üretime katkı sağlanacağını açıkladı. Simav’da yağmurlar göletinin ikmal ihalesinin yapıldığına değinen Demir, “Tamamlanmasıyla ilgili işlemler devam diyor.” Dedi. 8 km’lik Emet yolunun tamamlandığını ve geçtiğimiz ay açıldığını dile getiren Demir, Simav Gediz Hisarcık ve Emet’e Tavşanlı Kütahya’ya ve Bursa’ya giden yollarda hem konfor, hem güvenliği artırmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

KAZANÇLAR GETİRECEK BİR YATIRIM

Kütahya’nın sanayi kenti olmasını istedikleri için sanayi girişimlerine devam ettiklerini belirten Milletvekili Demir, “Zafer OSB’de yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir genişleme alanının onayını tamamlattırdık. 30 Ağustos OSB’de de 3 milyon metrekarelik bir genişleme alanı tamamlandı. Kütahyalı hemşerilerimize, sanayicilerimize hayırlı, bereketli kazançlar getirecek güzel bir yatırım oldu.” şeklinde konuştu.

Yükleme rampalarıyla ilgili girişimlere imza attıklarını belirten Demir, “Burada üretilen ürünlerin dışarıya gönderilmesiyle ilgili özellikle ihracata gönderilmesiyle ilgili çok önemli olduğunu düşündüğümüz demiryollarının kullanımı artıracak. Kütahya için çeşitli çevre yolları bağlantı yollarının yapılmasıyla ilgili de ön görümler valiliğimizin nezdinde milletvekillerimiz ile birlikte inşallah önümüzdeki dönemde belediye başkanlarımızla birlikte bu konu da daha büyük projelere imza atacağımızı şimdiden müjdeleyebiliriz.” Şeklinde konuştu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *