ÖLÜM SEBEPLERİNİN İLK SIRASINDA SİGARA VAR: HALK SAĞLIĞINA BÜYÜK TEHDİT

804

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde tütün kullanımının, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer aldığı ve dünyanın en büyük halk sağlığı tehdidi olduğunu belirtildi.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında; Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, çeşitli kamu kurumlarında görev yapan personele yönelik sigaranın zararları ve bırakma yolları ile ilgili seminerler düzenlendi.
SİGARAYI BIRAKMA POLİKLİNİĞİNE YÖNLENDİRİLDİLER
Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimcileri ve Merkez İlçe Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Poliklinik hekimi ortaklaşa düzenlenen seminerde; tütün kullanımının, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer aldığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlandığı anlatıldı. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu belirtilirken, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını nasıl etkilediği belirtildi. Tütün bağımlılığı ile mücadeleye yönelik verilen seminer sonunda sigarayı bırakmak isteyen personeller, sigarayı bırakma polikliniğine yönlendirildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *