YÜZÜNCÜ YIL TARİH KÜLTÜR SANAT VE FOTOĞRAF DERNEĞİ’NİN İLK SERGİSİ AÇILDI: 100. YIL SANATLA TAÇLANDI

136

Cumhuriyetin 100. Yılı Karma Resim Sergisi’nin açılışında konuşan Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı, derneklerinin ilk sergisine resimlere kalemleri, fırçaları hayat veren tüm sanatçıları kutladı.

Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneğinin hazırladığı Cumhuriyetin 100. Yılı Karma Resim Sergisi Sera Kütahya AVM’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Merhum Muharem Akyol anısına düzenlenen serginin açılışı, Kütahya protokolünden birçok isimle birlikte yoğun bir katılıma sahne oldu. 

DERNEĞİN İLK SERGİSİ

Sergiye değer katan tüm sanatçılara ve açılışa katılan tüm misafirlere teşekkürlerini sunan Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı, “Kuruluşumuzun ilk yılında, Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneğinin ilk sergisine Cumhuriyetin 100. Yılı adını koyduk.” Dedi.  Serginin Merhum Muharem Akyol anısına düzenlediğini belirten Saygılı, resme önem veren Kütahya halkına ve resimlere kalemleri, fırçaları hayat veren tüm sanatçıları kutladı.

HER İŞİNİZ GÜZEL OLSUN

Biri işi sadece eli ile yapanın işçi, eli ve aklıyla yapanın usta, eli, aklı ve gönlünü ile yapanın da zanaatkâr olduğunu ifade eden İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya’nın sanatın ve sanatçının şehri olduğunu vurguladı. Cumhuriyetin 100. Yılı temalı bir sergide, Kütahya’ya değer katan bir sanatçının ismine ithafen açılan serginin açılışında bir arada olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Saygılı, “Eserleri ve bilgi, birikim, tecrübeleri ile yurdumuzun dört bir yanından sergimize sanatımıza değer katan sanatçılarımız, Kütahya’daki türbelerdeki ecdadımız, hali hazırda yaşayan muasırlarımız birçok kanaldan beslenmişler. Bu kanalardan bir tanesi Kastamonulu Şeyh Şabani Veli Hazretleri; kendileri der ki “gelişiniz güzel, gidişiniz güzel, her işiniz güzel olsun inşallah.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından serginin düzenlenmesinde emeği geçen sanatçılara belge takdim töreni düzenlendi. Açılış töreninin ardından sanatseverlere sunulan eserler büyük beğeni topladı. 

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *