AYHAN TOY’DAN BAŞKAN ADAYI KAHVECİ’YE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER ‘ADAY GÖSTERİLDİĞİ PARTİDEN UTANIYOR’

177

MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy CHP Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci’nin CHP’ye önyargılı yaklaşan vatandaşlara “CHP logosu üzerine elini koy, altında Eyüp Kahveci’yi gör sadece ona bas.” tavsiyesinin bir hakaret olduğunu belirtti. Toy, Kahveci’nin diğer partiler bir yana kendi partisinin tabanı ile bile ittifak kuramadığına değindi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, CHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci’nin söylemlerini eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde CHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci’nin Kütahya’da MHP’yi de sözlerine katarak tüm siyasi partilerin tabanlarıyla ittifak kurduğunu söyleyen mesnetsiz bir söylemde bulunduğunu ifade eden Ayhan Toy, Eyüp Kahveci’ye bir hatırlatma yaparak soru yöneltti.

CHP’DEN TEPKİ GELMEDİĞİNİ BELİRTTİ

Kahveci’nin CHP yöneticileri ile gittiği bir kıraathanede geçmişte olduğu gibi partisini ve partisinin içerisindeki insanları tanımayan hadsiz bir açıklama yaparak kendi partisinin değil isminin daha önemli olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptığını hatırlatan Toy, “Kahveci konuşmasında; “Efendim benim elim CHP’ye varmıyor. Eyüp Kahveci iyi hoş, şu CHP olmasa diyorlar. Görme kardeşim CHP’yi, bas CHP’nin üzerine elini, altında Eyüp Kahveci’yi gör sadece ona bas.” diyerek kendi aday gösterildiği partisini ve partisine gönül vermiş insanları tanımamış, siyaseten aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve aday gösterildiği partisinden utanmıştı.”dedi.  Kahveci’nin CHP’de istenmeyen bir yüz olmasına rağmen nedense yönetim tarafından aday gösterildiğini belirten Toy, CHP’yi ve CHP tabanını kendi siyasi kariyerine ve menfaatine basamak yapan Eyüp Kahveci’nin kendi üyelerini, seçmenlerini aşağılayan sözlerine CHP yöneticilerinden itiraz ve tepki gelmediğini vurguladı.

MESNETSİZ BİR SÖYLEM

Toy, “Parti tabanlarıyla ittifak yaptım.” sözlerine karşılık, Belediye başkan adayı gösterildiği CHP tabanıyla ittifak kurabildin mi de başka parti tabanlarının seninle ittifak kurduğuna dair yalan ifade ve mesnetsiz bir söylemde bulunup taban diye ifade ettiğin Kütahyalı hemşerilerimizi zan altında bırakmaya cüret ediyorsun?” sorusunu yöneltti. Kahveci’nin kendisi mensup olduğu ve aday gösterildiği partiden rahatsızlık ve utanç duyarak, “CHP ismini bi elinizle kapatın, bana oy verin!” diyebilecek kadar kendi teşkilatına hakaret etme hadsizliğine sahip bir insan olduğunu belirten Toy, “CHP yönetimi DEM’lenmekle meşgul olduğundan kendi seçmenine ve kendi partisine gönül vermişlere Eyüp Kahveci denen şahsın hakaret etmesine dahi ses çıkartmamışlardır.” Dedi.

‘ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİNİN İSMİNİ KAPATTIRACAK’

Kendi seçmenini koruyamayan ve kendi siyasi kariyeri için Atatürk’ün kurduğu partinin ismini kapattıracak kadar aşağılayıcı ifadelerde bulunan Eyüp Kahveci’yi ve bu sözlere göz yuman CHP yönetimini kınayan Toy, CHP’nin kendi tabanını koruma ve Eyüp Kahveci’ye tepki verme zahmetinde dahi bulunmadığına değindi.

CHP’ye, CHPlilere, CHP’ye gönül vermiş insanlara kendi aday gösterdikleri belediye başkan adayları tarafından hakaret edilmesine müsade eden, oradan oraya savrulan, Kürdistan narası atanların elini öpen, APO’nun heykelini dikeceğiz, diyen terörist Selahattin Demirtaş’a kongrelerinden selam gönderen CHP yönetimine bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını…” sözlerinin haklılığını yüzlerine çarparak hatırlattıklarını belirten Toy, “Atatürk, CHP’nin çizgisinden saptırılabileceği seçeneğini düşünmüş olmalı ki geçmişte bu cümleyi kurma gereği duymuş ve bugün ispatlarıyla haklı çıkmıştır.” Dedi.

‘MHP’Yİ CÜMLE İÇİNDE DAHİ KULLANMASIN’

Eyüp Kahveci’nin “Parti tabanlarıyla ittifak yaptım” diyerek Kütahyalıları, partilere gönül vermiş vatandaşı, zan altında bırakıp yalan beyanda bulunduğunu ifade eden Toy, “Eyüp Kahveci aynı zamanda bu söylemiyle “Parti tabanlarının partilerine aidiyetleri yok.” imasında bulunarak parti mensuplarımıza, partimize emek vermiş, gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret etme cüretinde bulunup seçmen adına konuşarak büyük bir saygısızlığa imzasını atmıştır. MHP’ye mensup, MHP’ye gönül vermiş hiç bir hemşerimiz, hiç bir gönüldaşımız CHP denen, vatanımızın ve Türk milletimizin değerlerini hiçe sayıp devletin ve milletin bekasına bozgunluk getirenlerle DEM’lenen bir partinin adayı ile ittifak kuracak eğilimde dahi değildir.” Şeklinde konuştu. Eyüp Kahveci’den MHP gibi temiz, şerefli bir davanın ismini dilinden düşürmesine, MHP ismini cümle içerisinde dahi kullanmamasına, MHP’nin tüm öznelerini, değerlerini ve aklından geçen, yalan siyasetine malzeme yapmak, kendi aklınca vatandaşa algı yaratmak istediği MHP’ye dair tüm kavramları lügatından çıkartmasını rica eden Toy, Kahveci’yi etik ve ahlaki çerçevede siyasete davet etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *