KÜTAHYA İŞKUR BİRİNCİ SIRADA

385

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRMEK İÇİN  İŞKUR ‘DAN FİRMALARA BİR FIRSAT

Firmaların nitelikli işgücüne ulaşmalarını kolaylaştırmak için düzenlenen İş Başı Eğitim Programları kapsamında 2023 yılında toplam 2490 kişilik İş Başı Eğitim Programı düzenleyen Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Türkiye’de bu alanda ilk sırada yer aldı.

İŞKUR firmaların nitelikli işgücüne ulaşmalarını kolaylaştırmak için İş Başı Eğitim Programları (İEP) düzenlemeye devam ediyor. Özellikle genç ve kadın işsizlerin meslek edinmelerine, tecrübe kazanmalarına ve işgücüne dâhil edilmelerine imkân sağlayan İEP ile seçilen uygun adaylar üretim/hizmet sürecinde bilfiil çalışarak meslek veya mesleklerinde deneyim ediniyor.

İŞ ARAYANLARA HER GÜN İÇİN 653 TL ÖDENİYOR

Program süresince katılımcılara devam ettiği her fiili gün için; iş arayan kişilere 653,93-TL, öğrencilere 490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara 326,97 TL ödeniyor. İŞKUR tarafından genel sağlık sigortası(GSS) ve iş/meslek kazası primleri(İKMH) ödenen katılımcıların firmaya maliyeti bulunmuyor.

2 BİN 490 KİŞİLİK İEP DÜZENLENDİ

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü; 2023 yılında toplam 2490 kişilik İş Başı Eğitim Programı (İEP) düzenleyerek, nitelikli işgücü arayan işverene ve meslek edinmek isteyen kişilere büyük olanak sağlamış ve Türkiye’de bu alanda ilk sırada yer aldı.

Bu program kapsamında; 2024 yılı ilk İşbaşı Eğitim Programı Domaniç’te faaliyet gösteren Rüya Giyim Tekstil  Şirketi ile Kütahya Çalışma ve İş Kurumu arasında düzenlendi. Program “Konfeksiyon İşçisi” mesleğinde 18 kişilik düzenlendi.

Sektör ayırt etmeksizin programdan yararlanmak isteyen işveren ve iş arayanlara, İş ve Meslek Danışmanından randevu alarak yüz yüze veya çevrimiçi olarak görüşme imkanı sağlanıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *