DPÜ’DE EĞİTİMİN GELECEĞİ KONUŞULDU: ÜNİVERSİTELERİN GÖREVİ ŞEHİRLERE GÜNEŞ OLMAK

209

DPÜ’de düzenlenen eğitimin geleceği konulu toplantıda konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Üniversiteler şehirlerin aydınlık yüzüdür ve temel görevi de içinde yer aldıkları bölgeleri güneş gibi aydınlatmaktır.” Dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), il protokol üyeleri ve Eğitime Destek Platformu üyelerinin katıldığı eğitimin geleceği temalı toplantıya ev sahipliği yaptı. Eğitime Destek Platformu Kütahya’da ve Türkiye çapında önemli çalışmalar yaptığını belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Eğitimde çok önemli bir yol aldık. Bunun bir göstergesi de benim üniversitem. İçinde bulunduğumuz bu üniversite yaklaşık 50 bin Türk ve 10 bin yabancı uyruklu öğrencisiyle ikinci yüzyılına başlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet ediyor. Fakültelerimiz, enstitümüz, yüksekokulumuz ve meslek yüksekokullarımız ülkemizin gönül coğrafyamızın ve insanlığın gelişimine katkı sunacak çalışmalarını sürdürüyorlar.” Şeklinde konuştu.

Eğitim ve öğretimde temel amaçlarının akademik kaliteyi arttırmak, spor ve sanat faaliyetlerine katkı sunmak ve meslek sahibi yaptıkları öğrencilere iyi bir rehberlik etmek olduğunu ifade eden Rektör Kızıltoprak, “Bununla beraber içinde faaliyette bulunduğumuz topluma ve şehre katkı sunmayı amaçlıyoruz. Üniversiteler şehirlerin aydınlık yüzüdür ve temel görevi de içinde yer aldıkları bölgeleri güneş gibi aydınlatmaktır.” Dedi. Paydaşların eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin neler yapabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu toplantının sonunda Prof. Dr. Salih Tuğ, çevirmeni olduğu ‘İslam’da Bankacılık ve Finansman’ başlıklı kitabını protokol üyelerine özel olarak imzaladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *