KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON VERİLERİ AÇIKLADI

166

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Vefa Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesinin yüzde 80, Osmangazi Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesinin yüzde 80, Paşam Sultan, Maruf, Börekçiler Mahalleri sınırları içindeki riskli alan dönüşümünün ise yüzde 45 seviyesinde olduğunu belirtti.

VEFA VE OSMANGAZİ YÜZDE 80 TAMAMLANDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, TBMM Genel Kurulunda Kütahya’daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm projeleriyle altyapı imalatları, otopark alanları, yeşil alanlar, yürüyüş yolları gibi sosyal donatılar yaparak mahalle kültürüne uygun, yaşanabilir yaşam alanları oluşturulduğunu ifade eden Bayırcı, Vefa Mahallesinde yaklaşık 105 dönüm hazine arazisi üzerine 495 konut, 10 ticari birim ve 1 adet cami inşaatının yapım projesinin yüzde 80 seviyesinde olduğunu açıkladı. 

YARIYA YAKINI HAZIR

Osmangazi Mahallesindeki yaklaşık 95 dönüm hazine arazisi üzerine 495 konut, 5 ticari birim ve 1 adet cami inşaatının yapım projesinin yüzde 80 seviyesinde olduğuna değinen Bayırcı, “Paşam Sultan, Maruf, Börekçiler Mahallerimizin sınırları içerisindeki riskli alanların dönüşümü ise Parmakören Mahallemizdeki rezerv alan olan 18 dönümlük arsada 166 daire ve 4 ticari ünitenin yapım projesi yüzde 45 seviyesindedir. Pazarlar ilçemizde 14 dönümlük arsa üzerinde 245 adet konut, 58 adet iş yeri ve cami inşaatının yapım projesi yüzde 45 seviyesindedir.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *