İMAM GAZALİ CAMİ KÜLLİYESİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ: MAHALLEDE BÜYÜK EKSİKLİĞİ GİDERECEK

132

İmam Gazali Cami Külliyesinin temel atma töreninde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, İmam Gazali Cami Külliyesinin mahallede hissedilen büyük bir eksikliği gidereceğini belirtti. En kısa sürede bitirilmesi planlanan Külliye, bin kişilik cami, 240 kişilik Kur’an kursu, konferans salonu, gençlik merkezi, kütüphane, derslikler ve kitap kafesiyle vatandaşların hizmetinde olacak.

İmam Gazali Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever vatandaşların destekleriyle Dumlupınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan İmam Gazali Cami Külliyesinin temel atma töreni yapıldı.

Camilerin milletin imkanlarıyla inşa edilen kutsal mekanlar olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Devlet, cami inşası için özel bir bütçe ayırmaz; bu yapılar tamamen siz değerli vatandaşlarımızın biriktirdiği tasarruflarla gerçekleştirilir. Allah sizden razı olsun” dedi. Camilerin sadece ibadet yerleri olmakla kalmayıp bağımsızlığın sembolü olduğunun da altını çizen Vali Işın, “Minareler ve camiler bir yerin İslam beldesi olduğunun işaretidir. Minarelerin bulunduğu her yerde huzur ve güven içinde hissedersiniz. Bayrağımız ve ezanımız, bağımsızlığımızın sembolleridir. Cenab-ı Hak bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirmesin” diye konuştu.

‘İMAM GAZALİ ADININ VERİLMESİ MUHTEŞEM BİR KARAR’

İmam Gazali Cami Külliyesinin mahallede hissedilen büyük bir eksikliği gidereceğini belirten Vali Işın, “Camimize İmamı Gazali adı verilmesi ise ayrıca muhteşem bir karar. İmamı Gazali, yaşadığı dönemde büyük fitnelere karşı mücadele etmiş, 53 yıllık ömrünün her gününe 43 sayfa sığdıracak kadar kitap yazmış büyük bir İslam alimidir” dedi.

‘İNŞALLAH EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK’

Kütahyalı vatandaşların duyarlılığına teşekkür eden Vali Işın, “İnşallah bu cami de sizlerin ve bizlerin gayretleriyle, halkımızın desteğiyle kısa sürede tamamlanacak. Temeli atalım, gerisi Allah’ın izniyle gelecektir. İnşallah açılışını da hep birlikte yaparız” ifadelerini kullandı.

Temel atma törenine katılanların ettiği duayla birlikte İmam Gazali Cami Külliyesinin temeli atıldı. Külliye; 2 bin kişilik cami, 240 kişi kapasiteli Kur’an kursu, konferans salonu, gençlik merkezi, kütüphane, derslikler ve kitap kafesiyle vatandaşların hizmetinde olacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *