İKİLİ İLİŞKİLERDE YENİ BİR SAYFA

234

TÜRKİYE – SLOVAKYA İŞ KONSEYİ BAŞKANI HARİKA GÜRAL SLOVAKYA’DA İŞ FORUMU’NA KATILDI

Türkiye-Slovakya İş Forumuna katılan Türkiye – Slovakya İş Konseyi Başkanı, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “Türkiye ve Slovakya, İş Forumu ve Ortak Komite ile ilişkileri güçlendiriyor. İş Forumu kapsamında imzalanan İş Birliği Mutabakat Zaptı ile de ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı” dedi.

SLOVAK ŞİRKETLERİ DAVET ETTİ

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da Türkiye-Slovakya İş Forumu düzenlendi. İş Forumuna, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Slovakya Başbakan Yardımcısı- Ekonomi Bakanı Denisa Sakova ile her iki ülkenin iş dünyası temsilcileri hazır bulundu. Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye – Slovakya İş Konseyi Başkanı Harika Güral, Forumda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dinamik ekonomisi, stratejik konumu ve güçlü ticaret ağıyla yatırımcılara cazip fırsatlar sunduğunu belirterek, Slovak şirketlerini Türkiye’nin sunduğu yatırım imkanlarından faydalanmaya davet etti.

Türkiye ile Slovakya arasındaki ikili ticaret hacminin kısa vadede 3 milyar dolara, orta vadede ise 5 milyar dolara çıkarma hedefinin açıklandığı iş forumu sonrası,  JETCO- ETOK (Joint Economic and Trade Commision – Türkiye-Slovakya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi) kurulması imza altına alındı.

Konsey Başkanı Harika Güral, ” ETOK/JETCO, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi stratejik bir ortaklığa dönüştürecek ve her iki ülkeden iş dünyası topluluklarının birlikte çalışmasını sağlayacak. İş Forumu kapsamında imzalanan İş Birliği Mutabakat Zaptı ile de ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı” dedi. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİ EN YÜKSEK RAKAMA ULAŞTI

Slovakya ile ikili ilişkilerde; otomotiv, inovasyon, bilişim, yenilenebilir enerji başta olmak birçok sektörde karşılıklı büyük bir potansiyel bulunduğuna dikkat çeken Harika Güral,  2023 yılı itibarıyla 2,3 milyar dolarlık ticaret hacmiyle iki ülke arasındaki en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi. Slovakya’daki toplantı ve ziyaretlerin tamamlanmasından hemen sonra, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın babası Şevki Bolat’ın vefat haberini aldıklarını belirten Harika Güral, “ Sayın Bakanımıza başsağlığı, merhum büyüğümüz Şevki Bolat’a Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek taziyelerini iletti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *