TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OSB’LERİNDEN OLACAK

152

Altıntaş Zafer OSB Genişleme Bölgesi “imar planı” ve “jeolojik-jeoteknik etüt” ihalesi yapıldı. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretimin gerçekleştirileceğinin altını çizen Kütahya Valisi Musa Işın Altıntaş Zafer OSB’nin 13 bin 130 dekar büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olacağını belirtti.

Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişleme sahasında yapılacak ön tahsisler için ilk adım atıldı. Vali Musa Işın’ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda genişleme bölgesinde yapılacak olan altyapı hazırlıkları ve ön tahsisler için ilk planlamalar tamamlandı.

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

BÖLGESİ KURULACAK

Toplantıda genişleme bölgesinde yapılacak olan altyapı hazırlıkları ve ön tahsisler için imar planı hazırlanması işi ve genişleme bölgesi jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanması işi ihale edildi. Sondaj açılması işi için fiyat teklifleri değerlendirilirken Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için de çalışma hazırlanacağı belirtildi.

Altıntaş Zafer OSB’de oluşturulacak sosyal yaşam alanlarının da değerlendirildiği toplantıda; led armütür alımı, fiber kablo döşenmesi, Kızılay Bölge Deposu, Jandarma Karakolu, otel, restoran, spor alanları, meslek lisesi veya meslek yüksek okulu, iş yerleri ve tır parkı gibi tesislerin kurulması da kararlaştırıldı.

ÇEVREYE DUYARLI VE

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM

Altıntaş Zafer OSB’nin 13 bin 130 dekar büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olacağını belirten Vali Işın, öncelikli hedeflerinin Yeşil Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi. Yeşil Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen kriterlerin yıl sonuna dek sağlanacağına dikkat çeken Vali Işın, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretimin Kütahya’ya değer katacağını kaydetti.

Toplantıya; Yönetim Kurulu üyeleri Esin Güral Argat, Mücahit Eracar, Selman Hatipoğlu ve Altıntaş Zafer OSB Müdürü Göksel Ilgaz katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *