ULUSAL ETKİNLİK HAFTASI TÜM TÜRKİYE’DE KUTLANACAK: BAŞKAN DOĞAN’DAN KÜTAHYALILARA DAVET

205

Etkinlik Sen’in her yılın son Şubat haftası Ulusal Etkinlik Haftası ilan ettiğini belirten Etkinlik-Sen Kütahya İl Başkanı Ayhan Doğan, tüm vatandaşları, etkinlik sektöründe çalışanların ve işverenlerin hatırlandığı bu özel haftada düzenlenecek etkinliklere davet etti.

Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası (Etkinlik-Sen), 2023 yılında yönetim kurulu kararıyla ilgili bakanlıklara ve mercilere başvurarak her yılın son Şubat haftasını etkinlik işverenleri ve emekçileri ile kutlamak amacıyla Ulusal Etkinlik Haftası olarak ilan etti. Bu çerçevede, Kütahya Etkinlik-Sen İl Başkanlığı da etkinlikler düzenleyecek.

Hizmet emekçileri ve etkinlik sektörünün temsilcilerinin pandemi ve doğal afetler sebebiyle sıkıntılı günler geçirdiğini iş ve kazanç kaybı yaşadığını ifade eden Etkinlik-Sen Kütahya İl Başkanı Ayhan Doğan, moral ve motivasyon için sektör temsilcileri ile bir araya gelebilecekleri bir haftaya ihtiyaç duyduklarını belirtti.

20 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR

Etkinlik ve Hizmet sektöründe çalışan düğün salonları ve etkinlik mekânı işletmecileri, prodüksiyon firmaları, menajerlik ajansları, organizasyon ve catering firmaları, restoran, cafe, lokanta ve otel işletmecisi işveren ve çalışanların ülke nüfusunda 20 milyon kişiyi etkilediğine dikkat çeken Doğan, sektörlerin çatı kuruluşu Etkinlik-Sen’in, bu büyük topluluğun bir haftada hatırlanması kararının önemine değindi.

Bu yıl ilk kez kutlanacak Etkinlik Haftası Programının 26 Şubat 2024 tarihinde Başkent Ankara’da Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Mozolesine Çelenk koyulmasıyla başlayacağını açıklayan Doğan, Ulusal Etkinlik Haftasının tüm sendika başkanlıkları tarafından kendi şehirlerinde kutlanacağını belirtti.

GELENEKSELLEŞMESİ AMAÇLANIYOR

Hafta boyunca etkinliklerin yanı sıra vatandaşa iyi ve kötü günlerinden hizmet eden sektör emekçilerinin problemleri ve beklentilerinin konuşulacağını dile getiren Doğan, Valilikler, Belediyeler ve merkezi projeler sunulacağını açıkladı. Ulusal Etkinlik Haftası’nı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Doğan,  “Etkinlik Haftası Buluşması’na da Etkinlik Sektörü için gayret gösteren tüm STK ve kuruluş temsilcilerimiz ile bir araya geleceğiz. Devletinin ve halkının her zaman yanında ve destekçisi olan İşletme ve İşverenlerimiz ile çalışanlarımızın hatırlandığı Etkinlik Haftası Kutlamalarına tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *