20 YILLIK DESTEK KARŞILIK BEKLİYOR

173

AK PARTİ’NİN KALESİ KÜTAHYA, CUMHURBASKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN SORUNLARA ÇÖZÜM İSTİYOR

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlayacak Kütahyalılar, şehirde istihdam yaratacak iş alanları, Kütahya’nın çevre illerle ulaşımının kolaylaşmasını ve ekonomik sorunlara çözüm üretilmesini istedi. Kütahyalı emekliler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyor

Kütahyalı, bugün şehre gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan duymak istediklerini GAZETE KIRKÜÇ’e anlattı.

ERDOĞAN’DAN YATIRIM SÖZÜ İSTEDİ

Şehir Hastanesinin temelinin atılmasının üzerinden uzun yıllar geçtiğini ifade eden Enver Didi, bugün Şehir Hastanesinin açılmasını ve randevu sorunun sona ermesini diledi. Kütahya’nın diğer illerden geride kaldığını belirten Mehmet Özel, “Uşak, Afyon hızla büyüdü. Sıcak suları bizden daha iyi kullanıyorlar. İşsizlik var. Kütahya’nın artık şahlanması lazım.” Dedi. Kütahya’nın üzerine eğilinmesi gerektiğini ifade eden Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yatırım sözü istedi.

‘BU ŞEHRE HIZLI TREN ŞART’

Kütahya’nın hızlı trene kavuşması gerektiğini isteyen Fatma Manisa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi: “Sayın Cumhurbaşkanım iyi ki varsınız. Sizden ricam Kütahya’ya hızlı trenin gelmesi. Bu şehre bir hızlı tren şart.” Şeklinde konuştu. Özelleştirilen fabrikalara dikkat çeken Mustafa Eser, “6 tane fabrika satıldı. Şehre 6 bin kişi çalıştırabilen yatırım gelmedi. Muhtemelen bugün Şehir Hastanesi açılacak ama içinde doktor olmadıktan sonra neye yarar?” diyerek hastane açılırken sağlık kadrosunun da tamamlanmasını istedi.

ÇİNİYE YATIRIM EKONOMİYİ DÜZELTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Kütahya’da çiniyi bir araya getirip daha güçlü kılacak bir yatırım istediklerini belirten Abdullah Yakar, bu sayede şehirde ekonominin de düzeleceğini vurguladı. Kütahya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hep büyük oranda destek verdiğini ama desteğin geri dönmediğini ifade eden Bekir Köse, Kütahya’nın iş alanı olmadığı için göç verdiğine değinerek “Kütahya’ya yapılan fabrikaları sattılar. Geri istiyoruz fabrikalarımızı.” Dedi.

‘İNSANLAR YORGUN, YORGUNU YOKUŞA SÜRÜYORLAR’

Bir emekli olarak yaşamakta zorlandığını belirten Ali Duman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklinin halini düşünmesini istedi. Duman, eğitimde kalitenin artması gerektiğini vurguladı. Kimsenin geçinemeyeceği emekli maaşı ile yetinmeye çalışan emeklinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde beklediğine değinen İbrahim Kart, “İnsanlar yorgun, emekliler yorgun. Yorgunu yokuşa sürüyorlar.” İfadelerini kullandı. En büyük sorunun ekonomi olduğunu vurgulayan Besime Aydın ise şöyle konuştu: “Ev alamıyoruz, kirada oturamıyoruz, faturalar desen zaten uçmuş. Genç yaştakiler nasıl ev sahibi olacak, bu neslin geleceği ne olacak?” Öğrencilerin ekonomik sorunlarla boğuştuğuna değinen Eren Fındık, “Gençler için cumhurbaşkanından en büyük temennimiz gençlerin gençliğini yaşayabilecekleri bir Türkiye ve ekonomi.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 13.00’de Kütahya’ya gelecek. 18 ay sonra Kütahya’ya gelecek olan Erdoğan, SKG binası yanındaki miting alanında Kütahyalılarla buluşacak. GAZETE KIRKÜÇ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Kütahyalılara taleplerini sordu.

‘MERAKLA BEKLİYORUZ’

Memleket için önemli olanın partiler değil hayırlı hizmet olduğunu ifade eden Enver Didi, “Galiba açılışı yapılacak yerler var. Belki gönlünde yatırım düşündüğü başka yerler de vardır merakla bekliyoruz” dedi. Didi, Cumhurbaşkanının emeklilerin derdine deva olmasını istedi.

Emeklilerin çok beklentileri olduğunu dile getiren Mehmet Özel, “Cumhurbaşkanımız geçen sene söz vermişti temmuz ayını bekleyin demişti. Emeklilerin geçinme derdi büyük.” Dedi. Kütahya’ya daha büyük yatırım yapması gerektiğini ifade eden Özel, “Kütahya’ya daha güzel şeyler yapılması lazım” diyerek milletvekillerini seçildikten sonra Kütahya’yı unutup sorunları dile getirmemekle eleştirdi.

Fatma Manisa, ise “Eskişehir ve Afyon’un ortasında olan İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Konya’ya yakınlığı ile tam merkezde olan Selçukludan Osmanlı’ya bütün medeniyetlere ev sahipliği yapan Kütahya’mıza hızlı trenin gelmesini sizden rica ediyorum.” Şeklinde konuştu.

‘O HER ZAMAN BİZE DESTEK VERİYOR’

Senelerdir Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir destek veren Kütahya’ya çini ile ilgili yatırım yapılmasını isteyen Abdullah Yakar, “Türkiye’de çini şehri bir tane. Ama bir birlik yok hep münferit çalışıyor vatandaşlar. Bunu birleştirecek yatırım gerek. Bir gastro unvanı ile neler yapıyorlar. Çini 300 yıldır bu memlekette dünyanın her yerine gidiyor. Ben arz ediyorum. O da zaten her zaman bize destek veriyor. Belki de vardır böyle bir programı.” İfadelerini kullandı.

Kütahya’da yatırımların özelleştiğini hatırlatan Bekir Köse, “Kütahya’nın nüfusunun artması gerekirken azalıyor. Göç, Kütahya’yı emekli kenti haline getirdi. Kütahya’ya iş sahası olacak bir yatırım Bizim beklentimiz Kütahya’ya gelip sadece oyunu alıp gitmesin. Kütahya’ya bir yatırım da yapsın. yapılmadı.” Şeklinde konuştu.

‘UMUDUMUZ GENÇLERDE’

Kütahya’ya istihdam getirecek yatırımlar istediklerini belirten Mustafa Eser, “Hastaların randevu alamadığına değinen Eser, “2-3 ay sonraya randevu geliyor. Bir endoskopi için kaç 2 buçuk ay sonraya randevu veriliyor. Bu sorunu devletin çözmesi lazım. Vatandaş özel hastaneye muhtaç kalıyor ona da ancak parası olan gidebiliyor.” Dedi. Bugüne kadar Kütahya’ya yatırım olmadığını ifade eden Eser, bir şeylerin değişmesi için umudunun kalmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan adalet ve anayasa tanımasını isteyen Ali Duman, “Cennet ülkemizin yaşaması değer bir ülke olmasından yanayım. Bunun olacağına da inanıyorum biz Kurtuluş Savaşından dahi çıktık. Kabahatli biziz ama bunu düzeltmek gençlerin işi, umudumuz gençlerde.” Dedi.

DEVLETİN SIRTINA BİR KÜLFET DAHA…

İnsanların yorgun olduğunu vurgulayan İbrahim kart “2024 yılı emekliler yılı ilan edildi ama bununla yetmiyor. Emekli maaşı ile kim yetinebilir. 20 senedir bu ülkeyi onlar yönetiyor? Emekliler arasında büyük maaş farklılıkları var. Bende isterim herkes refah içinde yaşasın. Emekliler olarak müjde bekliyoruz. Çok zor ama vereceğini sanmıyorum. Kaç bin kişi genç yaşta emekli oldu. Devletin sırtına bir külfet daha. Emekliye zaten veremiyordu bir de onlar eklendi. Arada denge yok. Benim niyetim kötü değil. Kim istemez ülkesinde herkes refah içinde yaşasın” ifadelerini kullandı.

‘REFAHI YÜKSEK BİR

MEMLEKET İSTİYORUM’

Vatandaşı dilenci olarak görülmeden hak ettiklerinin verilmesi gerektiğine dikkat çeken Besime Aydın “Bıktık usandık artık yeter. Emekliyi dilenci etmeyin bizim hakkımızı verin. Ben ilk maaşımız aldığımda 800 TL’ye 11 tane çeyrek altın aldım. Şimdi emekli maaşım ile ben 2 buçuk çeyrek alabiliyorum. Refahı yüksek bir memleket istiyorum. Eğitim, tarım, hayvancılık yerle bir oldu. Et alamıyoruz. Eskiden Kütahya’da fabrikadan geçilmiyordu. Gençler hepten işsiz güçsüz! Böyle olunca suçlar da artıyor” şeklinde konuştu.

‘2024 YILINDA DIŞARIDA

YEMEK YEMEK LÜKS OLMAMALI’

Ben Kütahya’da öğrenci olduğunu belirten Eren Fındık gençlerin yaşadığı ekonomik sorunların hayat kalitelerini düşürdüğünü ifade ederek şu ifadeleri kullandı; “Biz geçen sen şehir merkezinde oturuyorduk. Bu sene yurda taşınmak zorunda kaldık. Çünkü ekonomi şu an malum. Şartlar çok zor. Biz artık dışarıdan yemek yerken düşünür hale geldik. Bir gün dışarıdan yediysek bugün yemeyelim diyoruz. 2024 yılında dışarıda yemek yemek lüks olmamalı. Gençler artık düşünmeden eğlenmek, yemek yemek, sosyal aktivelerde yer alabilmek istiyor. Bunlarda insanın gençlerin en büyük ihtiyacı. Kiraların minimum 8 bin lira olduğu bir şehirde yurtta yer bulamayan öğrencilerin halini düşünün. Maddi imkânlar artık çok kısıtlı. Yeme içme giyinme barınma ihtiyaçları zor karşılanırken biz kendimizi geliştirecek aktiviteler para ayıramıyoruz.”  

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *