ANTİKA PAZARINI 1 YILDA 120 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

127

Kütahya Antika Pazarını 1 yılda yaklaşık 120 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, “Ege Bölgesi’nin en büyük pazarıyız. Şu anda Türkiye genelinde 300 civarında esnafımız var. Kütahya’mıza çok büyük ekonomik katkısı oldu.” ifadelerini kullandı.

Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, Kütahya Perşembe Pazarında her ayın son pazar günü antika pazarı kurulduğunu, pazarda her ay 400’e yakın esnafın stant açtığını ifade etti.

EGE BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK PAZARI

Kütahya Antika Pazarının kuruluşunun üzerinden bir yıl geçtiğini belirten Akgün, “Bir yıl içerisinde güzel bir pazarımız oldu. Kütahya pazarımızda yaklaşık 100 ila 120 bin civarında misafir konuk ettik. Gayet güzel geçti, yoğun katılım oldu, hala yoğun rağbet var. Ege Bölgesi’nin en büyük pazarı şu anda Kütahyamızda kuruluyor. Ben, halkımıza, Türkiyemize, bütün misafirlerimize, antikacı arkadaşlarıma buradan katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu şekilde devam edeceğiz inşallah.” Şeklinde konuştu.

‘ŞEHRE BÜYÜK EKONOMİK KATKISI OLDU’

Yetkililerden isteklerinin kapalı bir pazar alana olduğuna değinen Akgün, “Pazar yerimiz iklim şartları dolayısıyla soğuk oluyor. Kapalı bir pazar alanı istiyoruz. Kütahyamızda bir tane dernek binası istiyoruz. Kütahyamızı temsil edebilecek güzel bir konak veya dernek binası istiyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 300 civarında esnafımız var. Kütahya’mıza çok büyük ekonomik katkısı oldu. Aylık, yıllık gelir düzeyi çok yüksek. Ayrı bir sektör oluşturduk. Burada 300-400 esnafın bir pazar kurulumu Kütahyamıza 3-4 milyon sıcak para akmasını sağladı. Esnafımıza, lokantalarımıza çok büyük katkısı var” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *