‘TARİHE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ’

322

Hanedanın sürgüne gönderildiği 3 Mart 1924’ün tarihin kara günlerinden biri olduğunu ifade eden Devlet-i Aliyye Ocakları Kütahya İl Başkanı Mürsel Asıldan, “Şerefli milletimizin imkanı ve olanaklarıyla muzaffer olması için  İman ve aksiyon olaylarında şanlı tarihimize sahip çıkmak sadece bizim değil Bütün İslam coğrafyalarının asli görevidir.”dedi

TARİHİN KARA GÜNLERİNDEN BİRİ

Devlet-i Aliyye Ocakları Kütahya İl Başkanı Mürsel Asıldan, hanedanın sürgüne gönderilmesinin 100. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. 3 Mart 1924’ün tarihin kara günlerinden biri olduğunu ifade eden Asıldan, “Bir asırdır başsız kalan İslâm Âlemi darma dağın olmuştur. Efendimiz’in ordusundan sonra İslâm’a en büyük hizmeti yapan Ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Geçmişimizin şanlı tarihini, günümüzde yaşayan Osmanlı torunlarını içtenlikle sahiplenmek sevgi ve muhabbetle ahde vefasını yerine getirmek hepimizin boynunun borcu olduğunu beyan ederim. Mürekkep ile yalan, yanlış yazılan kahramanlık hikâyeleriyle avutulan bir nesil anlatılmayan gerçek yaşanmış tarihlerini okuyarak, araştırarak sahiplenerek koruyor.” Şeklinde konuştu.

HANEDANAHÜRMETLERİNİ SUNDU

21. Yüzyılda at sırtında elde kılıç kullanarak, ovalarda obalar kurarak akınların gerçekleştirilemeyeceğinin farkında olduklarını dile getiren Asıldan, “Geçmişimizin tarihi sorumlulukları ülkemizde global arenada, coğrafyamızda varlığımızı yeniden kurulumu sorumluluklarımız olduğunu tarihte günümüzde hatırlatmaktadır. Aziz ecdadımız at sırtında şecaat ile karada cenk ile kazanıldığı tarihi başarıları çocuklarımız günümüzün yaşam koşullarındaki kısık boyutuyla yalan ve yalın bir şekilde öğretilmektedir. Önümüzdeki yıllarda olabilecek muharebeleri kazanacak teknoloji ve bilimin üstünlükleriyle havada, denizde ve karada galip gelebilmek için neslimizi yeniden ihyâ ve imar ederek şerefli milletimizin imkanı ve olanaklarıyla muzaffer olması için  İman ve aksiyon olaylarında şanlı tarihimize sahip çıkmak sadece bizim değil Bütün İslam coğrafyalarının asli görevidir. Hanedan aile bireyleri de candan torunları olarak bizlerin değerlileridir. Ebediyete irtihal eden şerefli Hanedan Aile bireylerini rahmet ve minnetle yad ediyor hayat’da olan değerli aile Büyüklerine ve bireylerine selâm ve hürmetlerimi sunarım” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *