BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK!

382

 Her işte olduğu gibi gazetecilikte de deneyim ve gayret önemlidir. Bu gerçeği 28 Şubat günü bir kez daha gördük. O gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimizdeydi. Kütahya’nın sorunlarını birde bizden duymalıydı. Bu niyetle özel haber yapmak isteyen gazetemiz yönetimi bunun masada değil sahada yapılmasını istedi. Yazı İşleri Müdürümüz Bünyamin Bey’in isteğiyle, haber editörümüz Şeyma ile muhabirimiz Fatma’nın gayretleriyle yazı konusu ettiğim bu röportaj yapıldı. İlimizin sorunlarını, vatandaşlarımızın beklentilerini duyurmak amacıyla halkın arasına katılan arkadaşlarımız, konuştukları kişileri yönlendirmeden dinlediler, duyduklarını yalın biçimde gazetemiz aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanına ulaştırma çabasında oldular.  Arkadaşlarımızın şehrimizi ilgilendiren, halkımızın sesi olan bu yararlı çalışmasına kendi yorumumu da katarak siz okurlarımla paylaşayım dedim. 

 28 Şubat tarihli gazetemizin ” 20 YILLIK DESTEK KARŞILIK BEKLİYOR” başlığıyla manşetten verdiği haberde neler vardı? Her ortamda konuşulan lakin seslerini duyuramayan vatandaşlar ayağına gelen bu fırsatı değerlendirerek şikâyet ve beklentilerini rahatlıkla dile getirdiler. Emekli şehri olan Kütahya’da en çokta bu kesimin kendilerine verilen maaş ve ikramiye artışının yetersizliğinden ve zorlaşan hayat şartlarından yakındıklarını gördük. 2024 yılının emekliler yılı olarak ilan edilmesi kendileri açısında bir şey ifade etmediğini belirten emekliler, hayat pahalılığının çekilmez bir hal aldığı günümüzde” neye yarar ki” diye sormuşlar. “Bir emekli olarak geçinmekte zorlandığını” söyleyen vatandaşımız, Cumhurbaşkanından emeklilerin halini düşünmesini istemiş. Bir başka emeklide mevcut maaşı ile yetinmeye çalışan emeklilerin Erdoğan’dan müjde beklediklerini dile getirerek ” İnsanlar yorgun, emekliler yorgun. Yorgunu yokuşa sürüyorlar” demiş. Bu sözlerin özü daha fazla üzülmeden, muhannete muhtaç olmadan son demlerini rahatlıkla güven içinde geçirmek istemeleridir. Bu umutla miting meydanına giden emekliler hayal kırıklığı yaşamışlar. Benimde bu konuda duyduklarımı yazmaya kalksam yerim yetmez. Daha bu yazıyı yazmadan bir gün önce ” Emeklinin çilesini” yazmadığım için sitemde bulunan okurum ” Ramazan geldi her şey ateş pahası oldu. Asgari ücretlinin ve emeklinin aldıkları maaş artışları uçup gitti. Piyasalar kontrolsüz adeta herkes keyfine göre zam yapıyor”.

 Halkımızın en çok şikayetçi olduğu konulardan biride hastanelerden alamadıkları randevu ve doktor yetersizliği geliyor. Bu hususta bir vatandaşımız kısaca şöyle demiş.” Şehir hastanesinin temelinin atılmasının üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hala bitmiş değil. Dilerim bugün açılışı yapılır randevu sorunu biter. Bir endoskopi için 2 buçuk ay sonraya randevu veriyorlar. Bu sorunu devletin çözmesi lazım. Vatandaş özel hastaneye muhtaç kalıyor ona da ancak parası olan gidebiliyor.”. Bir başka vatandaşımız ise,” Muhtemelen bugün Şehir Hastanemiz açılacak ama içinde doktor olmadıktan sonra neye yarar? diye sormuş. Evet sorular, sorular ve haklı sorular günceliğini koruyan sorunlar. Hakikaten randevu meselesinde sıkıntı var. 

 Şehir Hastanesi konusunda aldığım duyuma göre günümüzde birçok hastalığın teşhis ve tedavisinde kullanılan tıbbi cihazların geldiğini, montajlarının devam ettiğini, ilgili personele kurslar verileceğini yani her şeyi tamamlandıktan sonra hizmet vermeye başlayacak. Dikkat isteyen donanımların ve gerekli olan kursların bir an önce yapılmasında büyük yarar var. Ancak aceleye de getirmemek lazım çünkü yanlış bir sistem hatası arzu edilen randımanı vermez arızalara yol açar ve yine sıkıntı yaşarız.

 Hassasiyet isteyen tıp teknolojisini uzmanların gözetiminde bilinçli olarak kullanmak gerekiyor. Eğer tecrübesiz ve eğitimsiz kişiler kullanırsa bu pahalı cihazlar yarın devre dışı kalır iş yapamaz hale gelir.  

 Şeyma ile Fatma’nın, bu ortak çalışmasından anladık ki vatandaş gerçekten dertli ve derman arıyor. Ve bunu da yine Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve mevcut iktidarın çözeceğine inanıyor. Çünkü emekliye ikramiyeyi, intibak zammını, promosyonu, şehir içi ulaşımında 65 yaşındaki vatandaşlara ücretsiz oluşunu, DDY 65 yaş indirimi AK Parti iktidarları yaptı. İşte bütün bunlardan dolayı Sayın Cumhurbaşkanın kimseyi mağdur etmeyecek inancı var vatandaşımızda.

 Başka gazetelerin böyle bir çalışma yapıp yapmadıklarını bilmiyorum. Gururla söylemeliyim ki bizim arkadaşlarımız yaptılar. 27 Şubat günü Şeyma ile Fatma mülakat yaptıkları kişileri yönlendirmeden gazetecilik ilkeleri doğrultusunda ki sorularına muhatap olan vatandaşlarımız, bundan memnuniyet duyduklarını belirterek beklentilerini ve şikayetleri rahatlıkla dile getirerek çözümün Sayın Cumhurbaşkanında olduğunu ifade etmişler.

 Bütün bunları Şeyma ile Fatma’nın bu haberinde bir kez daha gördük. Elinize emeğinize sağlık kızlar. Geleceğimizin daha müreffeh olması temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.           




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *