VALİ IŞIN MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ: ZEHİR MÜCADELESİNDE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

105

Dumlupınar’da düzenlediği Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda uyuşturucuyla mücadele konusunda uyarılarda bulunan Vali Işın, “Üzerine gidiyor, çok kişi tutukluyoruz ama burada da devlet, aile ve vatandaş iş birliği gereklidir. Bu iş bu şekilde çözülür.”şeklinde konuştu.

Vali Musa Işın, halkın talep ve önerilerini doğrudan dinlemek ve hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla Dumlupınar’da düzenlediği Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda 10 köy ve 4 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN NÜVESİ DUMLUPINAR’DA ATILDI’

Muhtarların talep ve önerileri dinleyerek iletilen sorunların çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat veren Işın konuşmasına Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde Dumlupınar’ın önemine vurgu yaparak başladı. Vali Işın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeni Türk devletinin nüvesi burada atılmış, Türk milleti istiklal ve istikbaline yeniden burada kavuşmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimize minnettarız. Onları rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Biz ne kadar şehit olanlara, gazi olanlara, o savaşa katılanlara minnettarlığımızı ifade etsek yine de azdır. Onların sayesinde biz burada yaşıyoruz, hayatımıza onların sayesinde devam ediyoruz. Allah devletimizi ve milletimizi daim etsin, payidar etsin” ifadelerini kullandı.

‘KADINLAR, SEVGİ VE SAYGI HAK EDİYOR; ŞİDDETİ, HAKARETİ DEĞİL’

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlikteliğinin muhafaza edilmesi gerektiğinin de altını çizen Vali Işın, “Savaşları, yıkılışları ve dirilişleri yaşayan bir coğrafyadayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim son devletimizdir, öyle de kalacaktır. Biz birlikteliğimizi muhafaza ettikçe kimse bizimle baş edemez. Biz ölürüz de toprağımızı terk etmeyiz. Bu topraklarda doğduk, yaşıyoruz ve bu topraklarda ölürüz” dedi. Kadınların toplumdaki önemine de değinen Vali Işın, kadınların toplumun cefakar ve fedakar bireyleri olduğunu belirterek, onlara sevgi ve saygı gösterilmesi gerektiğini kaydederek “Kadınlara iyi davranalım, incitmeyelim onları. Kadınlar sevgi ve saygı hak ediyor; şiddeti, hakareti değil” diye konuştu.

‘UYUŞTURUCU TERÖRDEN DAHA TEHLİKELİ’

Uyuşturucuyla mücadele konusunda da uyarılarda bulunan Vali Işın, gençlerin yok olmasına göz yumulmaması gerektiğine dikkat çekti ve uyuşturucunun terörden daha tehlikeli olduğunu söyledi. Vali Işın konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Çocuklarımızın eğitimine önem verelim. Çocuklarla ilgilenmek yalnızca öğretmenin işi değildir, ailelerimiz de üzerine titremelidir. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyalım. Köylerimizde yok ancak maalesef şehirlerimizde uyuşturucu var. Üzerine gidiyor, çok kişi tutukluyoruz ama burada da devlet, aile ve vatandaş iş birliği gereklidir. Bu iş bu şekilde çözülür.”

Uyuşturucuyla mücadele konusunda halkın daha aktif bir rol oynamasını, emniyet ve jandarma birimlerine bilgi verilmesini isteyen Vali Işın, “Zehir tacirlerine fırsat vermeyelim. Gençlerimizin yok olmasına göz yummayalım, gayret gösterelim” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *