VALİ MUSA IŞIN DUMLUPINAR’I ZİYARET ETTİ: DİORAMA MÜZESİ YAKINDA AÇILACAK

207

Kütahya Valisi Musa Işın, Dumlupınar ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ilçenin çeşitli kurumlarını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Büyük Zafer’in 100. yılına özel olarak inşa edilen Diorama Müzesi inşaatında incelemede bulunan Vali Işın, müzenin tamamlandığını belirterek iç dizayn çalışmalarına başlanacağını ve mümkün olan en kısa sürede ziyarete açılacağını ifade etti.

Vali Işın’ın, Dumlupınar’daki ilk durağı Kaymakamlık oldu. Kaymakam Büşra Güllü Özpınar, Vali Işın’ı makamında ağırlayarak ilçenin asayiş ve güvenlik durumu; eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda yürütülen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler verdi. İlçenin mevcut durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi alan Vali Işın, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli şekilde sunulması için kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

‘KÜTAHYA’DA GÖREV YAPMAK ONUR VE ŞEREFTİR’

Kütahya’da görev yapmanın onur olduğunu belirten Vali Işın, “Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı bu topraklarda hizmet etmek bizim için bir onur ve şereftir. Ecdadımıza layık olmak için tüm gayretimizle çalışacağız. Kurtuluş Savaşı komutanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi. Vali Işın, Dumlupınar ilçesindeki ziyaretlerine Belediye Başkanlığı ile devam etti. İlçenin altyapısı, çevre düzenlemesi, sosyal belediyecilik ve kültürel etkinlikler gibi konulardaki hizmetleri hakkında Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç’tan bilgiler alan Vali Işın, Başkan Akağaç’a çalışmalarında başarılar diledi. Vali Işın, Dumlupınar ilçesi ziyaretleri kapsamında Kurtuluş Savaşı’na ait çeşitli silahlar, kılıçlar, fotoğraflar, belgeler, araç ve gereçlerin sergilendiği müzede incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Vali Işın daha sonra İl Özel İdaresi tarafından restore edilen ve günümüzde müze olarak hizmet veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda karargâh olarak kullandığı Atatürk Karargâh Evi’ni ziyaret etti. Vali Işın, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz‘un Başkomutan Meydan Muharebesi ile kazanılan zaferle sonuçlandığı Dumlupınar’da, 137 bin şehidimizin anısına inşa edilen Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret etti.  Şehitlerimiz için dua eden Vali Işın, rahmet ve minnetle andığı kahramanlarımızın fedakârlıklarının asla unutulmayacağını söyledi. Vali ışın, daha sonra  Büyük Zafer’in 100. yılı eserlerinden biri olan Dumlupınar Seyir Terası’nda incelemelerde bulundu. Vali Işın,  Büyük Zafer’in 100. yılına özel olarak inşa edilen Diorama Müzesi inşaatında da incelemelerde bulundu. Müzenin tamamlandığını belirten Vali Işın, iç dizayn çalışmalarına başlanacağını ve mümkün olan en kısa sürede ziyarete açılacağını söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *