TURİZMDE GELİRLER PLANLAMA İLE ARTACAK

585

2023 yılında turizmde büyük başarılara imza atıldığını ve kültür turizminin değerinin anlaşıldığını belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Turizm Master Planı ile birlikte doğru planlama yapıldığı zaman Kütahya’da turizm gelişimini ve gelirlerin arttığını göreceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, turizm sektörünün 2023 yılı gelişmelerini değerlendirdi.

2023 yılında turizmde büyük başarılara imza atıldığını ifade eden Esin Güral Argat, “Geçtiğimiz sene rekorlar kırıldı. Türkiye 55 milyon ziyaretçiyi ağırladı.” Dedi. Turizm alanında çeşitlilik ortaya çıkmaya başladığını da belirten Güral Argat, kültür turizminin değerini keşfedildiğini ve bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını açıkladı.

KÜTAHYA’NIN POTANSİYELİ VAR

Türkiye’nin 12 aya ayılan bir turizm destinasyonu olmaya aday olduğunu dile getiren Güral Argat, turizmde kendi başına bir marka haline gelen Türkiye’de bu kapasitesi olduğuna dikkat çekti. Kütahya’daki turizm potansiyeline değinen Güral Argat, “KUTSO olarak biz geçtiğimiz günlerde Kütahya’daki tüm erkleri bir araya getirdik. Tüm kurumlardan bilgi aldık.” Dedi. Kütahya’nın bugüne kadar bir Turizm Master Planı olmadığını ve planın hazırlanacağını belirten Güral Argat, Turizm Master Planı ile birlikte doğru planlama yapıldığı zaman Kütahya’da turizm gelişimini ve gelirlerin arttığını göreceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Türkiye’nin temel meselesinin şu an turist kişi başına yaptığı harcamayı artırmak olduğunu vurgulayan Güral Argat, 900 dolar civarında olan kişi başına harcamanın artması gerektiğini vurguladı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *