2019-2024 HİZMET DÖNEMİNİN SON TOPLANTISI YAPILDI: SAĞLANAN BİRLİKTELİK KÜTAHYA’YA AVANTAJ

192

İl Genel Meclisinin 2019-2024 hizmet döneminin son toplantısına katılan Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya’da şahsi hesapların bir kenara bırakılarak; sadece kamu ve Kütahya yararı noktasında birleşilen bir birliktelik yaşandığını belirtti. Işın, bu birliktelik sayesinde Kütahya’da güzel işlere imza atılacağını belirtti.

İl Genel Meclisinin 2019-2024 hizmet döneminin son toplantısı İl Özel İdaresi Binasında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri, İl Başkanı Mustafa Önsay ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde İl Özel İdaresi filosuna katılan 13 yeni aracın tanıtımı yapıldı.

‘GÜZEL HİZMETLERİN ALTINA İMZA ATTIK’

İl Genel Meclisinin 2019-2024 hizmet döneminin son toplantısı İl Özel İdaresi Binasında gerçekleştirildi. Araç parkına kazandırılan, köylere daha hızlı ve daha kaliteli hizmetler götürülmesini sağlayacak yeni araçlar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, 2019-2024 hizmet dönemini Cuma günü sonlandıracaklarını bu süreçte çok güzel hizmetlerin altına imza attıklarını belitti.

Meclisin bu dönemki son toplantısına katılan Kütahya Valisi Musa Işın, “Nisan ayında yeni bir 5 yıllık dönem için burada birlikte olacağız.” Dedi. 7 ay birlikte çalıştıkları İl Genel Meclisinin  çok güzel hizmetlere imza attığını ifade eden Vali Işın, parti ayrımı yapmaksızın bütün meclis üyelerinin Kütahya için ne gerekiyorsa onu yapmaya birlikte karar verip ve icraatta bulunduğunu vurguladı. Şahsi hesapların bir kenara bırakılarak; sadece kamu ve Kütahya yararı noktasında birleşen meclisi tebrik eden Vali Işın, çalışma isteği ve şevkini de kamçılayan böyle bir meclis ile çalışmanın kendisi için bir şeref olduğunu belirtti.

‘BU BİRLİKTELİĞİ BULMAK ÇOK ZOR’

Siyasi parti farkı olmaksızın bütün bileşenleriyle Kütahya’ya ayrıca hizmete etmekten duyduğu mutluluğu paylaşan Vali Işın, birçok yerde bu birlikteliği bulmanın çok zor olduğuna değindi. Sağlanan olumlu yapı, paydaşların birlikte hareket etmesi ve beraberlik durumda bir ilde yapılmayacak hiçbir iş, halledilmeyecek hiçbir sorun olmadığını dile getiren Vali Işın, “Vekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Üyeleri, il başkanları ile birlikte Kütahya’da olumlu ve yapıcı bir hava güzel bir atmosfer var. Bu atmosferin getirisi de Kütahya’ya yansıyor.” Şeklinde konuştu.

13 YENİ ARAÇ KAZANDIRILDI

546 köy ve 100 bağlısına altyapı üst yapı hizmeti götüren, ayrıca ihtiyaç halinde tüm kamu kurumlarına ve protokol dahilinde tüm belediyelere hizmet etmeye çalışan özel idare için araç ve makine parkının çok önemli olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, “Geçmiş yıllarda büyük çapta yenilediğimiz ve güçlendirdiğimiz filomuza her yıl yeni araç ve iş makineleri ilave ederek güçlü ve sürdürülebilir olmasını sağlıyoruz.” Dedi. Bu yıl da 1 adet grayder, 1 adet forklift, 1 adet silindir, 2 adet beko loder, 1 adet yükleyiciyi hibe olarak araç parkına kazandırdıklarını belirten Özcura ve devam eden görüşmeler ve nakdi bağışlar olduğunu da açıkladı. Özcura, Devlet Malzeme ofisinden 6 adet Fiat Fiorino, 1 adet grayder, alarak araç parkına kazandırdıklarını da ifade etti.

2019-2024 hizmet döneminde desteğini her zaman hissettikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Vali Musa Işın’a, Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir’e, muhtarlara, meclis üyelerine, İl Özel İdaresi personeline teşekkürlerini sunan Özcura, “Hiçbir hesap içine girmeden yalnız hizmet etmek gayesiyle çalıştım. Bana bunu nasip eden Allah’a sonsuz şükürler ediyorum ve ona sığınıyorum. Bu arada istemeden yapmış olduğum hatalar olabilir hepinizden helallik istiyorum.” İfadelerini kullandı.

‘BÜYÜK HİZMETLER YAPILDI’

Bundan sonra Kütahya için büyük gayreti göstereceklerinin altını çizen Vali Işın, bütçesi ve yaptığı işlerle Türkiye’de onuncu sırada yer alan İl Özel İdaresinin kamu kaynaklarını rasyonel bir şekilde kullanarak bütçesi büyüklüğü itibariyle Kütahya’ya büyük hizmetler yaptığını dile getirdi.

Araç filosuna kazandırılan yeni araçlar için iş insanlarına şükranlarını arz eden Vali Işın, “Müteşebbislerimizin katkısı çok fazla gerek yaptıkları işlerde gerek ürettikleri istidam ile gerek ürettikleri ürünlerle iş ve dış ticaret ile birlikte ilimize katkıları son derece önemlidir. Ayrıca son 5-6 aydır müteşebbislerimizin İl Özel İdaremize yapmış oldukları bağışlar takdire şayandı. İl Genel Meclisi Başkanımızın bu konudaki teşebbüsleri gayretleri, heyecanı her türlü teşekkürü hak ediyor. Büyük bir gayret güzel bir uyum ve olumlu yaklaşımla iş insanlarımızı ilimize katkılarını sağalmak konusunda onları gayrete getirmektedir. Açılışını yapmış olduğumuz araçlar için 75 milyon TL değerinde bağışları olmuştur. Hala gelecek olan araçlarımız da vardır. Hepsini tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu.

‘YAPILAN HER İŞ ŞEFFAF’

İl Genel Meclisinin, İl Özel İdarenin, Kütahya yönetiminin hiçbir gizli kapaklı icraatı olmadığını ve olmayacağını belirten Vali Işın, şu ifadeleri kullandı: “Kamudan saklayacak hiçbir şeyimiz yoktur. Yaptığımız her şey açık, aleni, şeffaf. Kamuoyunun bilgisine sunulabilecek işler yapıyoruz.” Dedi. Yapılan bağışların takdire şayan olduğuna dikkat çeken Işın, “Bu ülke için kim ne yapıyorsa halk tarafından bilinmesinde fayda var. İki tulayı üst üste koyanın bir çizi çakanın başımızın üstünde yeri vardır. Bu ülke için kimin heyecanı varsa kim bir şeyler yapıyorsa biz onu sırtımızda taşırız. Yeter ki ülkemiz milletimiz adına bir şeyler yapsın.” Dedi. Devlet girişimci işbirliğinin sağladığı avantaja değinen Vali Musa Işın, “Bu iş birliği ile memleketimize çok güzel şeyler yapılmaktadır. Ben tüm bağışçılarımızı ve hizmetleri saymakla bitmeyen İl Özel İdaremizi tebrik ediyorum. Hep birlikte ilimize çok güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

‘BİRİKİMLERİNİZDEN FAYDALANACAĞIZ’

Bu dönem veda edecek ve adaylığı bulunmayan İl Genel Meclisi Üyelerine de seslenen Vali Işın, teşriki mesailerinin devam edeceğini, kapılarının her zaman açıl olduğunu ve kendilerinin birikimlerinden istifade edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi araç filosuna yeni araçlar kazandırılmasını sağlayan firmalara plaket takdiminde bulunuldu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *