‘KADINA YÜKLENEN YÜK İNANILMAZ’

67

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İl Özel İdaresi ve Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Işın, kadınların hem iş hayatında, evde büyük bir sorumluluk yüklendiğine değinerek “Kadının saygınlığını tüm toplum korumak zorundadır.” dedi

Kütahya Valisi Musa Işın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İl Özel İdaresi personeliyle bir araya gelerek günlerini kutladı.

‘KADIN HER GÜN DEĞERLİDİR’

Kadınlara saygının her gün gerektiğini belirten Vali Musa Işın, “Bizim kültürümüzde kadın her zaman mukaddes ve değerlidir. Sadece bir gün saygıyı hak eden bir varlık değildir; her gün hak eden varlıktır” ifadelerini kullandı. Özgürlüğün kadının istismar edilmesi, köle gibi kullanılması veya ağır işlerde çalıştırılması anlamına gelmediğinin altını çizen Vali Işın, “Kadına inanılmaz derecede bir yük yüklenmiştir. Kadının birden fazla işi vardır. Kadının saygınlığını tüm toplum korumak zorundadır” dedi.

‘HER DAİM SAYGI GÖSTERMELİYİZ’

Kendileri için her günün kadınlar günü olduğunu ifade eden Vali Işın, “Biz her zaman size saygı göstermek durumundayız”dedi. Konuşmanın ardından Işın , kadınlara karanfil ve kendi adlarına dikilecek olan fidanların belgesini hediye etti. Programa; İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mücahit Eracar ve sendika temsilcileri de katıldı.

ÇALIŞMA KOŞULLARINI SORDU

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Işın kadın polis memurlarına çalışma koşullarını ve memnuniyetlerini sordu. Çalışanların mutluluğunu önemsediğini belirten Vali Işın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek “Emniyet Teşkilatımızın değerli mensupları olarak çok güzel hizmetler yapıyorsunuz, bundan dolayı teşekkür ediyorum hepinize. Ailenizle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *