İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103.YILI KUTLU OLSUN: TÜRK GENÇLİĞİNE REHBERLİK EDİYOR

105

Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştirirken, her bir mısrasında bizleri biz yapan değerleri yansıtan İstiklal Marşı’nın bugün hala Türk gençliğine rehberlik ettiğini belirten Vali Işın, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103.YILInı kutladı.

Kütahya Valisi Musa Işın’ın “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı yayınladı.

7 düvele karşı kazanılan Millî Mücadele’nin ardından vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayan Vali Işın, “Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan bu destan, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştirirken, her bir mısrasında bizleri biz yapan değerleri yansıtmaktadır. Şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak uğruna canını feda etmekten kaçınmayan Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün hala Türk gençliğine rehberlik etmektedir.” Dedi.

Bu millete İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere aktarmanın herkesin görevi olduğuna değinen Işın, “İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum.”şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *