TÜRK DÜNYASI İFTARIN YENİ ADRESİ OLACAK

197

İslam âleminin büyük bir sabırsızlıkla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan geldi. Hem sağlıklı bir şekilde hem de Kütahya’nın lezzetleri ile donatılmış bir sofrada iftar yapmak isteyenlerin cazip mekânı haline gelecek Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği kapılarını tüm Kütahyalılara açtı.

HEM UCUZ HEM YÖRESEL

Restoran olarak hizmet veren Kültür ve Sanat Evi Sarı Konak’ta Kütahya’nın A’dan Z’ye tüm değerlerini de tanıtma amacıyla Kütahya’nın yöresel ürünlerinden oluşan iftar menüsüyle vatandaşlarla buluşuyor. Yöresel çorbalardan tas kebabına, pilavdan yöresel tatlılara, tirit ve mantı gibi yemeklerden 4 çeşitlik iftar menüsü Kütahyalıların beğenisine sunulacak.

Ramazan boyunca Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği olarak Türk Dünayası kadınlarının yapmış olduğu iftar menüleri ile tüm hemşerilerine hizmet vereceklerini belirten Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı, Ülke Değerlerini Tanıtma Kültür ve Sanatını Geliştirme Derneği Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız “Tamamen Kütahya yemeklerimizden oluşan bir iftar menüsü oluşturduk. Gruplar olarak iftar rezervasyonu alıyoruz” ifadelerini kullandı.

AİLEYE ÖZEL İFTAR ODASI HAZIRLANIYOR

Çok cüzi bir ücretle son derece lezzetli ve keyifli bir iftar geçirmek isteyenlere seslenen Yıldız, “Çorba, tas kebabı, pilav, tatlımız, tirit, mantı gibi yemeklerden 4 çeşitlik yemek çıkartıyoruz. Menülerimiz 200 lira ile 350 lira arasında değişiyor. Günlük 70 kişiye kadar rezervasyon alabiliyoruz. 10 kişilik bir aile için ayrı odamızı açabiliyoruz. Bütün misafirlerimizi Türk Dünyası’nın güzel konağında ağırlamayı bekliyoruz. Kapımız herkese açık” şeklinde konuştu. Ramazan boyunca teravih namazından sonra da açık olacaklarını belirten Yıldız “Çay kahve sohbetlerimiz de devam edecek. Tüm misafirlerimiz hemşerilerimizi konağımıza Türk Dünyamıza bekleriz” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *