HEKİMLİK FEDAKÂRLIĞIN DİĞER ADI

147

KSBÜ Tıp Fakültesinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramında konuşan Rektör Prof. Dr. Tekin, “Ne zaman bir olay olsa öne çıkan hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızdır. Hekimlik mesleği her zaman fedakarlık ister.” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi sağlıkçıları bir araya geldi.

Akademik Teşvik Ödül, Akademik Atama ve Yükselme Töreni’nin de düzenlendiği Tıp Bayramı etkinliğine KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayramoğlu, Genel Sekreter Kutlu Önal ile akademik ve idari personel katıldı.

Günün anısına açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak yaptı. Koçak, “En kalbi duygularımla Tıp Bayramınızı kutluyorum.” diye sözüne başlayarak Tıp Bayramı’nın tarihi hakkında bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Tekin, gerçekleştirdiği konuşmada, “Ne zaman bir olay olsa öne çıkan hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızdır. Hekimlik mesleği her zaman fedakarlık ister. Bunu pandemi döneminde net bir şekilde gördük. Meslek o kadar kıymetli ki. Allah bize en güzel varlığa yani insana müdahale etme şansı vermiş. Tekrar bir seçimim olsa yine hekimliği seçerim. İyi ki varsınız. Tıp Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

‘ÜNİVERSİTEMİZİ İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Rektör Tekin ayrıca KSBÜ’deki çalışmalar hakkında bahsederek üniversitenin nitelikli bir şekilde büyüdüğünü, akademik personel sayısının yükseldiğini ve öğrencilerin kaliteli eğitim aldıklarını ve tüm doktorlar gibi yarınların en değerli hekimleri olacaklarını belirtti. Rektör Tekin, “Hep beraber üniversitemizi daha da ileriye götürmek için mücadele edeceğiz.” dedi. Programın devamında akademik teşvik ödülleri için teşekkür belgeleri takdim edildi. Sonrasında 75 öğretim üyesinin akademik atama ve yükselme töreni gerçekleşti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *