SEÇİM GÖREVLİLERİNE MÜKELLEF BİR İFTAR SOFRASI KURDU: YARDIMLAŞMAK KANIMIZDA VAR

259

31 Mart Mahalli Seçimlerinde sandık görevlileri büyük bir çaba sarf ederken iftar saatinde bile çalışmalarını sürdürdü. Bazı sandıklarda görevliler su ile oruç açmak dışında yiyecek bir şey bulamazken, Okçu Mahallesinin Muhtarı Ali Yaman sandık görevlilerine yemek götürdü. Yaman’ın bu davranışı büyük takdir topladı.

GÖREVLİLER ORUCUNU ZOR AÇTI

31 Mart Mahalli Seçimlerinde sandıklarda görev alan vatandaşlar, saatler süren büyük bir emek harcadı. Seçimin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle oruçlu olan görevliler sayım işleminden saatler sonra iftar yapabildi. Bazı okullara görevliler için kek meyve suyu gibi atıştırmalıklar gönderilse de pek çok görevli su ile oruç açmak dışında yiyecek bir şey bulamadıklarını belirtti. Yaşanan zorluk, kırsaldaki ve kenar mahallerdeki okullarda büyüdü.

Ancak Çamlıca Okulu’nda kurulan dört sandığın görevlileri şanslıydı. Okulun bulunduğu Okçu Mahallesinin Muhtarı Ali Yaman, çorbasından tatlısına, pidesinden salatasına tam tekmil bir menü ile sandık görevlilerine yemek getirdi. Okuldaki görevliler sosyal medyadan belki de tuttukları en zor orucun ardından böyle bir sofraya oturmalarını sağlayan Yaman’a teşekkürlerini sundu.

‘BİR VERDİYSEN İKİ ALIRSIN’

Mahalleye gelen kimseyi boş döndürmediğini ifade eden Yaman, “Ben hep aynı şeyi yapmaya çalışırım. Karnı açsa karnını doyururuz. Çayımızı, kahvemizi içeriz öyle uğurlarız. Bu herkese karşı aynıdır sadece bu defa sandık görevlilerimizi ağırlamak nasip oldu. Ben takdir beklemek için yapmadım. Ramazan günü yedirmek, içirmek içimden geldi. Bizim kanımızda var birbirimize yardım etmek. Bir verdiysen iki alırsın bu hep böyledir.” Dedi. Sandık görevlilerin yemekleri görünce mutlu olduğunu ifade eden Yaman, “İşleri bittiğinde saat 12’yi geçiyordu. Görevlerini yerine getirdiler. Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 

‘MUHTARIN YÜZÜNÜ

GÜLDÜREN HANIMIDIR’

Yemekleri eşinin yaptığını ifade eden Yaman, “Sağ olsun seve seve yaptı. Her zaman elinden geleni arkasına koymaz. Ne yapabilirse ne konuda destek olacaksa en iyisini en güzelini yapar. Zaten burada ormancısı, belediyecisi, geleni gideni herkese o ağırlar. Muhtarın yüzünü güldüren hanımıdır.” Dedi.

Köydeki tek aday olarak yeniden muhtar seçildiğini belirten Yaman, şu ifadeleri kullandı: “Bundan sonra mahallemiz için yapılacak en öncelikli iş proje ihalesi yapılan gölet ihtiyacımızı karşılamak için çalışmaları bitirmek. Şu anda da projesi çiziliyor. Sonrasında da inşallah yapım ihalesine de geçilecek. Ben zaten dördüncü döneme bu yüzden aday oldum. Dört dönemdir rakibimde olmadı. İnşallah bu dönemde vatandaşımızın da, benim de hayalim gerçek olur.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *