BAŞKA KAHVECİ’DEN ‘SİYASET YARIŞTIRMAYALIM’ ÇAĞRISI ‘ŞEHRE BİRLİKTE DEĞER KATALIM’

118

Yeni döneminin ilk Belediye meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, siyasi yaklaşımları yarıştırmaktan ziyade hep birlikte şehre dokunmayı arzu ettiğini belirterek “Gelin Kütahya’ya birlikte değer katalım, birlikte yol alalım” dedi.

YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kütahya Belediye Meclisi 1. Dönem 1. Olağan Toplantısı öncesinde Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte kurban kesimine ve yeni dönemin hayırlı olmasını için yapılan duaya katıldı. Ardından Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kahveci, Kütahya Belediyesi’nin kuruluşu olan 1868 yılından 56’ıncı Başkanı olarak göreve geldiğim 2024 yılı yerel seçimlerine kadar Kütahya’ya hizmet eden başta belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.  

Elde edilecek başarının meclise ve belediye çalışanlarına, başarısızlığın ise başkanın hanesine yazılacağını belirten Kahveci, “31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimler sonucu milletimizin teveccühüyle Kütahya, emaneti şahsımın başkanlığında üç değerli siyasi partilerimizin temsilcileri olarak 37 belediye meclis üyemize devretmiştir. Meclis üyelerimizin dağılımında 16 Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, 11 Cumhuriyet Halk Partisi’nden, 10 meclis üyemiz de Milliyetçi Hareket Partisi’nden. Bu onurlu görevde birlikte çalışacak olmaktan gurur duyacağım tüm meclis üyesi arkadaşlarımı tek tek canı gönülden tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

‘FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ’

Farklılıkların zenginlik olduğunu belirten Kahveci, “Bundan sonra kendi siyasi yaklaşımlarımızı yarıştırmaktan ziyade Kütahyalı hemşehrilerimize ve şehrimize nasıl katkıda bulunabileceğimiz ve şehrimizi nasıl geliştirebileceğimiz yönündeki insanı ve fikri yaklaşım farklılıklarımızı bir ayrışma olarak değil bir zenginlik olarak kabul ederek bu şehre dokunmamızı arzu ediyorum. Gelin Kütahya’ya birlikte değer katalım, birlikte yol alalım. Bundan sonraki iyi çalışmalarımızda hepimize başarılar diliyorum.” Dedi.

KÜTAHYALI’NIN BEKLENTİSİ BU

37 meclis üyesinin de kendi listelerinden seçilmiş gibi değerli görüleceğinin altını çizen Kahveci, “Her türlü kararda saygıyla hareket etmenin mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Çünkü bu konu demokrasinin gereği olduğu gibi bizden hizmet bekleyen Kütahyalı hemşehrilerimizin de arzusudur. Milletin emanetini alıp bu emanete sahip çıkarak beş yıllık görev dönemimiz sonunda alnımızın akıyla bu görevi başkasına devretmek ya da aynı şekilde tevdi edilmesi halinde bir kez daha emaneti alarak millete hizmet etmek yaşanabilecek en büyük onurlardan birisi olacaktır.” dedi. Ardından gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *