OLAĞANÜSTÜ İTİRAZA YSK’DAN RET KARARI

116

Kütahya’da MHP’nin seçimlerin iptali ve yeniden yapılması üzerine yaptığı olağanüstü itirazı, YSK tarafından reddedildi. AK Parti’nin Emet için yaptığı olağanüstü itiraz da kurul tarafından reddedildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Dün saat 15.00’da toplanan kurul, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından siyasi partilerin yapmış olduğu itirazlarda nihai kararları verdi. Toplantı çerçevesinde kurul, 7 siyasi partinin 1 il 21 ilçe olmak üzere toplamda 22 seçim bölgesi için yaptığı itirazları sonuçlandırarak, verilen kararları açıkladı.

AK PARTİ’NİN İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

AK Parti’nin Emet için yaptığı olağanüstü itiraz da kurul tarafından reddedildi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kütahya seçimlerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi üzerine yaptığı olağanüstü itiraz reddedildi.

‘HALKIN VİCDANINA BIRAKIYORUZ’

YSK’ya yapılan itirazın oybirliği ile reddedildiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Hukuk dışı soyut gerekçelerle, bir zarfa konulan üç oy pusulasından sadece birisi ile yapılan seçimin iptali için uğraşan siyasi aklı halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Kütahya halkının seçtiği Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’dir. Herkes bu iradeye saygı duymak zorundadır!” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *