BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN SANAT ESERİ ATATÜRK KÖŞESİ

186

BİLSEM’de öğrencileri bilim ve sanatı simgeleyen görselleri bir araya getirerek rölyef ve mozaik tekniği ile Atatürk Köşesi oluşturdu. Atatürk köşesi oluşturulurken atık malzemelerin değerlendirilmesi ise takdir topladı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Kütahya ziyaretinde Daire Başkanı Ramazan M. Barın ve İl Müdürü Hasan Başyiğit’in katılımlarıyla Kütahya BİLSEM’de öğrenciler tarafından oluşturulan Atatürk Köşesinin ve görsel sanatlar eserleri sergisinin açılışı yapıldı.

İKİ FARKLI TEKNİK KULLANILDI

Atatürk Köşesi; bilim ve sanatı simgeleyen görsellerin bir araya getirilerek düzenlenmesiyle oluşturuldu. Tasarımın, atık renkli fayansların kırılarak mozaik tekniğinde kompozisyonda uygun düzenlenmesi sonucu oluşturuldu. Mozaik çalışmasına polyester malzemeyle yapılan rölyef tekniğinde Atatürk kabartması eklenerek çalışma tamamlandı.

GÜNEŞ LEKESİ GÖZLEMİ YAPILDI

Müzik yetenek alanı öğrencisi Sude Tunç’un kısa bir dinleti sunduğu açılışın sonrasında TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan projenin sunumu öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Genel Müdür Otrar ve beraberindeki heyet BİLSEM’de bulunan gözlemevinde Güneş lekesi gözlemi gerçekleştirdiler ve kurum müdürü Oktay Yıldırım’dan BİLSEM’de yapılan proje ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *