MESAİYE ‘DOLU DOLU’ DÖNÜŞ YOLCULUĞU

113

Ramazan Bayramı tatilinin sona erdiği haftasonu hem bayramı kutlayan Kütahyalılar hem de tatilciler şehirlerarası otobüslerde boş koltuk bırakmadı. Otobüs firmalarının ek seferlerinin de dolmasıyla bazı vatandaşlar dönüşü bugüne bırakmak zorunda kaldı.

BOŞ KOLTUK KALMADI

Ramazan Bayramı tatilinin sona erdiği haftasonu hem bayramı memleketinde geçiren Kütahyalılar, hem de dokuz günlük tatili deniz kıyılarında geçirmek isteyen vatandaşlar yollara döküldü. Dönüş yollarında büyük bir yoğunluk oluştururken şehirlerarası otobüslerde boş koltuk kalmadı.

Trafik yoğunluğunun arttığı yollarda kaza yaşanmaması için geniş tedbirler alındı. Çok sayıda vatandaş ise yola çıkmak için özel araçlarını değil otobüs ve treni tercih etti. Kütahya’dan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan giden otobüs seferlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle boş koltuk kalmadı.

YOĞUNLUK BUGÜN DE SÜRECEK

Kütahyalılar Turizm’den yapılan açıklamada haftasonu hem Kütahya’ya gelen hem de Kütahya’dan kalkan araçlara birçok ek sefer konulduğu belirtildi.  Özellikle İstanbul ve Ankara’ya dönüşlerin çok yoğun olduğuna dikkat çekilirken; bilet bulabilenlerin daha çok Cumartesi dönmeyi tercih ettiğini her iki günde de otobüslerin tam kapasite yola çıktığı, bilet bulamayan vatandaşların oluşturduğu yoğunluğun bugün de devam ettiği vurgulandı.

EK SEFERLER DE DOLDU

Pamukkale Turizmden yapılan açıklamada “Örneğin cumartesi günü Kütahya’dan İstanbul’a 7 tane Pamukkale 7 tane Anadolu otobüsü var. Toplam 1 ek sefer açılmış 14 arabanın da tamamı dolu çalıştı. Pazar da aynı şekilde da açılan tüm seferler doldu. Haftasonu boyunca hiçbir koltuk boşalmadı diyebiliriz.” İfadelerine yer verildi.

Çok sayıda Kütahyalı ise otobüs yerine treni tercih etti. Eskişehir üzerinden gelen Ankara ve İstanbul’a giden YHT’de boş koltuk kalmadı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *