BU KEZ GEÇİP GİTMEDİLER

132

Bayram tatilinin sonunda Kütahya’dan geçen binlerce araç geçtiğimiz yılların aksine bu kez molayı Kütahya’da veren vatandaşlar sayesinde büyük bir gelir sağladı. Balık restoranının yıkılmasıyla önü açılan Çiniler Çarşısı ve Yöresel Ürünler Çarşısı büyük rağbet gördü.

Dokuz gün süren Ramazan Bayramı tatili, bugün itibariyle sona erdi, vatandaşlar mesaiye dönüş için yollara düştü. Tüm haftasonu boyunca süren yoğunluk sebebiyle büyükşehirlerin geçiş güzergahında bulunan Kütahya’dan binlerce araç geçti.

ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ

Uzun zamandır yol ticaretinden faydalanmak isteyen Kütahya, geçtiğimiz bayramlarda çevre illerin ekonomisine büyük bir katkı sağlayan yol ticaretinden bu defa payını almayı başardı. Son dönemde yol ticaretinden fayda sağlamak için atılan adımların sayesinde Kütahya’dan geçen vatandaşlar, molalarını Kütahya’da yaptı.

KÜTAHYA’NIN ÜRÜNLERİNE BÜYÜK RAĞBET

Balık restoranının yıkılmasıyla önü açılan Çiniler Çarşısı Cumartesi ve Pazar günü büyük bir yoğunluk yaşadı. Vatandaşlar, Temmuz ayında açılışı yapılan Kütahya Otobüs Terminali önündeki Yöresel Ürünler Çarşısına da büyük bir rağbet gösterdi. Yöresel lezzetleri tadan vatandaşlar, leblebi, hediyelik ürünler satın aldı. Kütahya’nın meşhur çinisi ise, valizlere özenle yerleştirildi. Yalnızca çevre yollarına yakın noktalarda değil merkezde de hareketlilik yaşandı. Şehrin tarihi turistik yerleri ziyaretçilerle doldu. Son Kurban Bayramında Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada Kütahya’dan 792 bin 705 araç geçişi yapıldığı açıklanmıştı. Kütahya’dan geçen araç sayısının önümüzdeki günlerde netleşmesi, bu kez sayının Bayram tatilinin 9 gün olması sebebiyle artması bekleniyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *