‘İSRAF KÜLTÜRÜNÜ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’ BAŞKAN YARDIMCILARI TEK ARAÇ KULLANACAK

182

Kütahya Belediyesinde tasarruf kültürünü başlatacaklarını belirten Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, tüm araçlar havuza alındığını başkan yardımcılarının ise tek bir araba kullanacağını açıkladı. Tasarruf politikasına kendisinin de dahil olacağına değinen Kahveci, yapılacak tüm ihalelerin durdurulduğuna açıkladı.

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Belediyesi’nde önümüzdeki günlerde atılacak tasarruf adımlarının sinyallerini verdi. Belediyenin 1,7 Milyar TL’lik borcunun son harcamalarla 2 Milyarı geçtiğini ifade eden Kahveci, bu borcu ödeyeceğiz ancak çok ciddi bir tasarruf politikasına girmek zorunda olduklarını bu yüzden ilk etapta büyük projelere değil sosyal belediyecilik çalışmalarına yoğunlaşacaklarını belirtti.

FATURAYI BANA KESİN

Bir tasarruf genelgesi yayınlayacaklarını belirten Kahveci, “İsraf kültürünü ortadan kaldıracağız. Belediye başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizin altındaki arabalar alınıyor. Başkan yardımcılarımız tek bir araba kullanacak, hepsi birlikte gelip gidebilir. Müdürlerimiz de kendi imkânları ile belediyeye gelecek. Tüm araçlar havuza alındı. Müdür arkadaşlarımız işleri için bir yere gidecekse havuzdan araba alacak” ifadelerini kullandı. Tasarruf tedbirlerine kendisinin de dahil olacağını dile getiren Kahveci, Özel Kalem Müdürlüğüne talimat verdiğini şahsi misafirlerinin içtiği çayın kahvenin faturasının kendisine kesileceğine değinerek “Belediyeden kahve içirtmeyiz” dedi.

TÜM İHALELER DURDURULDU

İçişleri Bakanlığı’ndan seçim dönemi de dahil olmak Belediyeyi denetlemesi üzerine müfettiş isteyeceklerini ifade eden Kahveci hiçbir seçimin finansmanının belediyeye yansıtılamayacağını vurguladı. Yapılacak tüm ihalelerin durdurulduğuna değinen Kahveci, “Yapılmakta olan ihaleleri inceliyoruz. Yanlışa bulaşmış arkadaşım varsa açık açık gelsin söylesin. Bu talimatla da yaşanmış olabilir. Kim işini düzgün yapmıyorsa usulsüzlük ve yolsuzluğa bulaştıysa hesabını verecek. İşini düzgün yapan herkesin ise başımın üstünde yeri vardır.” Şeklinde konuştu.

‘SİYASETİ BULAŞTIRMAYIZ’

Kütahya kamuoyunun yönetim anlayışını kendi ağzından duymasının önemine değinen Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, açıklamalarda bulundu. Kütahya Belediyesinde siyaset olmayacağını belirten Kahveci, “Belediye personelinin siyasi fikri olacak, var da ama ben dahil kimse belediyede siyaset yapmayacağız.  Belediyedeki memurlarımızı müdürlerimizi siyasete bulaştırmayacağız. CHP’den kim olursa olsun hiçbir personele talimat vermez bu talimat uygulanamaz. Burası siyaset değil hizmet yeri.” Dedi.

‘HAKLI BİR GEREKÇE YOKSA

 KİMSE İŞİNDEN EDİLMEZ’

Seçimlerde bir parti için görevlendirilmiş belediye personelinin soruşturma geçireceğine değinen Kahveci, “Biz çalışma arkadaşlarımızın emrin gereğini yerine getirdiğini biliyoruz ama bunun hangi koşullarda yapıldığını inceleyeceğiz.” Dedi. İşini düzgün iş yapan kimsenin korkmasına gerek olmadığına dikkat çeken Kahveci, “Noterden verdiğimiz beyanname aynen geçerli. Haklı bir gerekçe olmadığı takdirde kimse işinden edilmeyecek.” Dedi. Son aylarda siyasi amaçlı ciddi alımlar olduğuna değinen Kahveci, hepsi inceleneceğini gerekli görülürse çalıştırılacağını belirtti. Mülakatı yapılmış bekleyen personel adaylarını da ihtiyaç varsa alacaklarına değinen Kahveci, herkesle çalışmaya hazır olduğunu kimseye dair ön yargısı bulunmadığını vurguladı.

‘MOBBINGE İZİN VERMEM’

Başkan yardımcılarının, kurum müdürlerinin kimseye saygısızlık etmemesi gerektiğini belirten Kahveci, “Personel üzerinizde egosunu tatmin etmeye çalışan kim olursa olsun göreve geldiği gibi bir imza ile gider. Mobbing uygulanmasına, kimsenin kimseyi ezmesine izin vermem. Görevini yaparken personel yasaya, görevine, yönetmeliğe, uymayan işi yapmasın. Kimse size yarın hesabını vermeyeceğiniz bir şey yaptırmasın şerefiniz size sağlanacak iltimastan daha değerli.” Dedi. Belediyenin kadın çalışanlara iyi niyet dışı hareket ya da düşüncede bulunmuş hiçbir personeli kabul etmeyeceklerinin altını çizen Kahveci, buna yeltenecek kimseyi aralarında barındırmayacaklarını belirtti.

‘HİÇBİR TEDARİKÇİ İLE GÖBEK BAĞINIZ OLMASIN’

Müdürlerin hiçbir Belediye tedarikçi ile göbek bağı olmayacağını vurgulayan Kahveci, “Var demiyorum olmasın diyorum. Tedarikçilerimizle dışarda yemek yiyemezsiniz, konaklama faturalarınızı ödetemezsiniz.” Dedi. Halka hizmet ederken yönetimde adil olacaklarını belirten Kahveci, “Belediye olarak bu şehri uluslararası arenada iyi bir yere taşımak istiyoruz. Gelin birlikte güzel işler yapalım.” Dedi.

M.RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *