SEÇİMİN GALİBİ HALK

338

     31 Mart YEREL SEÇİMLERİ yapıldı ve bu seçimlerden halkın iradesi galip çıktı.  Sonuçlara bakıldığında halkımız bazılarına Kırmızı kart, bazılarına sarı kart gösterdi. Ama bu konuda hakeme yani halka kabahat bulmak yerine ben nerde yanlış yaptım sorgulamasına giren çabuk toparlanır. Kibire saltanata dalanlar ise tepetaklak olurlar. Aklıma ANAP ın yükseliş ve çöküş dönemi geliyor.  Anlayan anladı, anlamayana ise zor günler bekliyor.

    Evet seçimin galibi halk, sadece Kütahya boyutu değil, Türkiye boyutu da çok önemli  alınacak dersler için çok çalışmak lazım, ikmale kalan partilerin çok çalışması, sınıfı geçenlerin ise seneye daha başarılı olacağım yoluna gitmesi gerek.  Evet seçimden 10 gün önce köşemde yazmıştım   GEÇİM SEÇİMİN ÖNÜNDE DİYE. Bu yazımı okuyanlar beni anlar, çünkü halk seçimden çok geçimi düşünüyor diyerek akıbeti aşağı yukarı çizmiştim. Müneccim değilim bunca yılın siyasi ve basın deneyimi ile kaleme aldığım o yazımı halkın ta içinde yaşadığım için yazmıştım. 

    İdolüm rahmetli DEMİREL in BOŞ TENCERE HÜKÜMET DÜŞÜRÜR sözü ile süslediğim günler gerçek oldu.  Evet hakikaten halk ve özellikle emekli şehri Kütahya bunun göstergesidir.  Toplumun en mağdur kesimi olan emekliler sandığa giderken tencereyi düşündüler. Türkiye genelinde aynı şablonu yaşayınca kaçınılmaz son gerçekleşti.   Sanırım bundan sonraki dönem hesaplaşmaların, yenilenmelerin , hatta siyasi arenada birleşmelerin, kapanışların yaşanacağı bir döneme gireceğiz. Bu hesaplaşmayı ve dersi  hasarsız atlatanlar, dersi iyi okuyanlar kazançlı çıkar dediğim dedik, çaldığım düdük diyenler ise siyaset mezarlığına gidecektir.

     Geçtiğimiz yıllarda denenen ittifaklar başarılı oldu, ittifak dağılınca maalesef 1 metrelik oy pusulasına sığmayan küsürat partiler ile böyle demokrasi , böyle sonuçlar kaçınılmaz olur.  Küsürat partiler artık demokrasiye yük olduklarını anlamalı. Güçlü yapıya ihtiyaç olunan şu günlerde herkes aklını başına almalı ve onurlu şekilde başka yol aramalılar Yüzde 3 ün altında kalan tüm partiler, hatta binde birlerde gezinenler hangi akla bekleme salonunu işgal ediyorlar anlamış değilim. Bu sorgulamada mensubu olduğum partide dahil olup hissi düşünmüyorum.

     Kütahya da sağ partilerin hegomanyası son yıllarda azalmaya başladı. Solun temsilcisi CHP deki artan oyların tepki oyu olduğu belli. Belediye başkanında Eyüp Kahveci derken, Belediye ve il genel meclisi oylarında kendi partilerini desteklemeleri aslında  tavrımız tepeye değil,  gösterilen adaylara demek istediler. Belediye başkanında CHP birinci parti, meclislerde AK parti birinci, görüldüğü gibi CHP belediye meclisinde 11 üye AK parti 16 üye , MHP 10 üye ile çıkan şablonda bu tezim doğrulanmış  oldu, özetle tavrımız partimize değil, yanlış gösterilen adaylara diyen seçmenin mesajı böyle, yok anlamak istemeyen varsa sandık hepimizin boy ölçüsünü alır, yani sandık en iyi göstergedir anlayana, anlamayanlar siyasi mezarlığa.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *