ŞEHRİN MERKEZİNDE NEŞE DOLU ANLAR

109

Kütahya’da büyük bir coşkuyla kutlanan Turizm Haftası kapsamında Sevgi Yolu boyunca kortej yürüyüşü düzenlendi. Şarkılar ve marşlar söyleyerek yürüyen kortejin neşesi tüm caddeye yayıldı. Kortejdeki öğrencilerin ellerinde Kütahya’yı tanıtan pankartların olması dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER KÜTAHYA’NIN DEĞERLERİNİ TAŞIDI

Kütahya’da 15- 22 Nisan Turizm Haftası büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Tüm hafta süren etkinlikler, neşe içinde geçen kortej yürüyüşü ile devam etti. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Kırbaç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kortejin en önünde mehter takımı, arkasında bando grubu şarkılar ve marşlar seslendirdi. Protokolün arkasında yürüyen ellerinde Kütahya’nın turistik değerlerini tanıtan pankartlar taşıyan öğrencilerin coşkusu ise görülmeye değerdi.

VATANDAŞ ALKIŞLARLA KORTEJİ SELAMLADI

Akdemirler İşhanı’ndan Zafer Meydanına yürüyen korteji gören Kütahyalılar, cep telefonlarının kameralarına sarıldı. Çok sayıda vatandaş alkışlarla korteji selamladı. Zafer Meydanında sona eren yürüyüşün ardından Kütahya yöresi halk oyunu gösterisi düzenlendi. Kortejin ardından Sera AVM’de “Anadolu Medeniyetleri Frig Koleksiyonu Sergisi” açılışı yapıldı. Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, amacıyla kutlanan Turizm Haftasında düzenlenen etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, “Beşeri adaletin en büyük göstergesi takdir edilmektir. İnsanlara teşekkür etmeyen allaha şükretmezmiş. Kültür ve turizm hedefleri doğrultusunda geçmişten bugüne kadar hizmet etmiş olanların her birine vekâleten, hali hazırda hizmet edenlerin tamamına asaleten, bizden sonra gelecek ve hizmet edeceklere de şimdiden minnetlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

‘FRİG MEDENİYETİNİN ÖNEMLİ KISMI KÜTAHYA’DA’

Tarihte bilinen en eski medeniyetlerden bir tanesi olan Frig Medeniyetinin bilgi birikim ve bereket coğrafyası olan 550 km’lik coğrafyada bulunduğunu belirten Ünal, önemli kısımlarının Kütahya’da bulunduğunu dile getirdi. Ünal, yapıcı eleştirilerin ardından daha güzel etkinliklerde bir araya gelmeyi temenni etti.  Kutlamaların devamı niteliğinde haftasonu da çok sayıda etkinliğe imza atıldı. Cumartesi günü 09.00-18.00 saatleri arasında Gezi – Müze Ziyaretleri, Pazar günü saat 09.00’da Doğa Yürüyüşü düzenlendi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *