EBELER GELECEĞİN EBELERİ İLE BULUŞTU ‘NORMAL DOĞUM SAYISI ARTMALI’

246

Ebeler Geleceğin Ebeleri ile Buluşuyor” etkinliğinde konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, normal doğum oranlarının artırılması gerektiğini ve bunda da ebeliğin öneminin daha da arttığını söyledi.

Ebeler Haftası kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ), “Ebeler Geleceğin Ebeleri ile Buluşuyor” etkinliği düzenlendi. Programa KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, akademik kadro ve sağlık personeli ile birlikte öğrenciler katıldı.

Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Durmaz ve SBF Dekanı Prof. Dr. Güçlü, ebelik mesleğinin tarihsel süreci hakkında bilgi vererek sağlık sistemi içerisindeki önemine değindiler.

‘EBELİK SAĞLIK SİSTEMİNİN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN’

Rektör Prof. Dr. Tekin ise yaptığı konuşmaya, Ebelik Haftası’nı kutlayarak başlayıp, ebelik mesleğinin sağlık sisteminin önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek doğum öncesi ve sonrasında bu mesleğin değerinden söz etti. Rektör Tekin konuşmasının devamında, normal doğumun önemine de değinerek normal doğum oranlarının artırılması gerektiğini ve bunda da ebeliğin öneminin daha da arttığını söyledi. Tekin ayrıca bu mesleği öğrenmek üzere KSBÜ’de eğitim alan tüm öğrencilere mesleğin kıymetinden bahsedip, eğitim hayatlarında başarılar diledi. Etkinlik, ebelerin meslek hakkında sunumları ve öğrencilere yönelik soru-cevap kısmıyla devam etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *