KÜTAHYA’DA YAŞAYAN FİLİSTİNLİ ECZACININ 4 KUZENİ GAZZE’DE ŞEHİT EDİLDİ ‘AKRABALARIM ÖLÜMLE HER AN KARŞI KARŞIYA’

151

Türk eşi ile birlikte 23 yıldır eczacılık yapan Filistinli Muhammed Ziya Afifi, İsrail ordusunun Refah’a düzenlediği saldırıda kuzeni Abdülfettah Afifi’nin 4 kızını kaybettiklerini belirtti. Ailelerinin aynı 7 aydır yaşadığını zulmü anlatan Afifi, Gazze’deki evimizde şu an yaşayan 90 kişi her an ölümlü karşı karşıya” dedi.

Kütahya’da Türk eşi ile birlikte 23 yıldır eczacılık yapan Filistinli Muhammed Ziya Afifi’nin Gazze’deki 4 kuzeni İsrail’in saldırısında şehit oldu.

EN BÜYÜĞÜ 21 YAŞINDAYDI

Eczacı Muhammed Ziya Afifi, acı haberi Kütahya’nın Ali Paşa Mahallesi’ndeki iş yerinde aldı. Afifi, yaptığı açıklamada, “İsrail ordusunun Refah’a düzenlediği saldırıda kuzenim Abdülfettah Afifi’nin 4 kızı şehit oldu. Hanan Al-Afifi 21, Amani Al-Afifi 19, Hala Al-Afifi 17 ve Amira Al-Afifi de 11 yaşındaydı. İSHA ile yapılan bombalı saldırı sonucu 4 kız kuzenimi kaybettim, şehit oldular. Cenazeleri maalesef paramparça oldu. Cesetleri sokaklardan toplandı.” Şeklinde konuştu.

‘AKRABALARIM 7 AYDIR ADETA ÖLÜMÜ BEKLİYOR’

Ailelerinin aynı 7 aydır yaşadığını zulmü anlatan Afifi, “Aynı ızdırabı biz de burada yaşıyoruz. Gözümüz kulağımız Filistin’de Gazze’de. Benim 500’e yakın akrabam Filistin’de Gazze’de. Akrabalarım 7 aydır adeta ölümü bekliyor. Elektrik yok, su yok, yiyecek yok. Her an ölüm tehlikesi. Bizim Gazze’deki’deki bir evimizde tam 90 kişi yaşıyor ve her an ölümlü karşı karşıya” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *