GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR: 281 OKULUN RAFLARI BAĞIŞLARLA DOLDU

111

Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda bağışçıların destekleriyle kütüphane kurduklarını belirten Emekli Kütüphaneci Zeki Aktürk, 105bin 800 kitabı 281 okulun raflarına pay etmekten duyduğu mutluluğu aktardı. Bağışçılarına teşekkürlerini sunan. Aktürk, kitaba ihtiyacı olan ve kitap bağışlamak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

LİSE PANSİYONUNA KÜTÜPHANE KURULDU

2006 yılında gönüllü olarak başladığı kitap kampanyasını her geçen gün büyüten Emekli Kütüphaneci  Zeki Aktürk, kitaplarla dolu serüvenine devam ediyor. Aktürk, son olarak Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda bağışcıların destekleriyle kütüphane kurdu. Kütüphanenin açılışına Gediz Millî Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, Kütahya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Barış Başoğlu, Kütahya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Tatar, Gediz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hatice Nurper Türker, kütüphane şefi Kurtar Karaduman ve kütüphanenin oluşmasında büyük bir katkısı olan Zeki Aktürk katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılana açıklamada; “Yeni kütüphanenin oluşumunda emeği geçen ve destek olan okul müdürümüz Mustafa Aslan’a, müdür yardımcılarımız Gökşin Çidem’e, emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk ve değerli eşine, kitap desteğinde bulunan bağışçılarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder,  hayırlı olmasını temenni ederiz.” Denildi.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Aktürk, Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda kurulan kütüphane ile 281 okula katkı sağladıklarını açıkladı. 105bin 800 kitabı 281 okulun raflarına pay etmekten duyduğu mutluluğu aktaran Aktürk, “İyilikte pay sahibi olan o kadar güzel insanımız var ki buradan hepsine teşekkür ediyorum.  Birlikten kuvvet doğar der ben bunu yaşayarak görüyorum” şeklinde konuştu.  

‘BAĞIŞÇILAR OLMASA

BU İŞİ YÜRÜTEMEMEM’

Kütüphanin yine bağışlarla kurulduğunu belirten Aktürk, bağışçıları olmasa bu işin yürümeyeceğini belirterek hepsine teşekkürlerini sundu. Aktürk, kitaba ihtiyacı olan ve kitap bağışlamak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Kütüphanenin açılmasında kendisine eşlik eden Gençlik Merkezi Koordinatörlerinden Semih Ateş’e teşekkür eden Aktürk, “En büyük destekçim ise eşim Seyyare Aktürk. O olmasa, bana destek vermese bu gönüllük serüveni bu aşamaya gelemezdi” dedi. Aktürk, yüzlerce binlerce öğrenci ve kitap severin faydalandığı kampanyanın devam edeceğini, yeni kütüphanelerin kurulacağını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *