‘TARİH SUSANI AFFETMEYECEK’

123

Batı Medeniyetlerinin Temelleri ve İsrail Konferansında konuşan Yazar Dr. Lütfü Özşahin, Filistin davasına tepki gösteremeyen İslam dünyasındaki üniversitelerin bu davranışlarını tarihin affetmeyeceğini vurguladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Yazar Dr. Lütfü Özşahin’in konuşmacı olarak katıldığı Batı Medeniyetlerinin Temelleri ve İsrail Konferansı düzenlendi. FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları katıldı.

‘DURUŞUMUZ HAKTAN YANA ÖZGÜRLÜKTEN YANA’

Dünyanın gözleri önünde insan hakları ihlalinin yapıldığı insanlık suçu işlendiğini ifade eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Buna karşı çok sayıda üniversitemizde toplantı ve gösteri yapıldı. Bu topraklarda bizler dünyanın en güçlü devletlerine karşı mücadele ettik. Biz Türkler ve bayrağımız altında onlarca millet her zaman özgür ve hür yaşadık. Biz inanıyoruz ki bizim bilek gücümüzle yaptığımızı Filistin halkı insanlık vicdanına dayanarak yapacak. O zalimler, bugün Kolombiya Üniversitesi’ndeki öğrencilerin harekete geçmesiyle zor günler yaşıyorlar. Bizim bakışımız dünyaya dostça bir bakıştır. Bizim duruşumuz haktan yana özgürlükten yana. Bu topraklarda özgür Filistin halkının olmasından yana.” Şeklinde konuştu.

‘DÜŞMANLARIMIZ SÖMÜRGECİLER’

21. yüzyıl soykırımları karşısında üniversitelerin susmamasının bir şeref olduğuna değinen Dr. Lütfü Özşahin, şu ifadeleri kullandı: “Filistin davasına tepki gösteremeyen İslam dünyasındaki üniversitelerin bu davranışlarını tarih önünde millet önünde hiç kimse affetmeyecektir. Tarihte bu kavgaları parçalayan millet her zaman Türk milleti olmuştur ve bunu yine parçalayacaktır. Egemen güçler size düşmanınızın kim olduğunu söyler, özgür milletler, sadece Allah’a inananlar düşmanlarının kim olduğunu kendisi belirler. Bizim düşmanlarımız sömürgecilerdir, kan içicilerdir, bebek katilleridir, dünyayı yaşanmaz hâle getirenlerdir ve bunlara karşı durmaya devam edeceğiz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *