SİSTEMDEKİ DEĞİŞİKLİK ZAMANIN GEREKLİLİĞİ

107

Köklerden geleceğe anlayışı ile hazırlanmış Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, eğitimin de zaman gibi yenilenerek değişip geliştiğine değinerek gerçek eğitimin sadece bilgi aktarımı değil aynı zamanda karakter inşası olduğunu belirtti.   

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, eğitim sisteminde köklü değişikler yapması beklenen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında bilgi verdi. Eğitimin de zaman gibi yenilenerek değişip geliştiğine dikkat çeken Başyiğit, eğitim sistemindeki değişikliklerin zamanın gereği olduğuna değindi. Milli Eğitim Bakanlığının geçen hafta görüş ve önerilere açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde hakkında bilgi veren Başyiğit, “Nurettin Topçunun “Gerçek eğitim sadece bilgi aktarımı değil aynı zamanda karakter inşasıdır” cümlesini hatırlattı.  

‘BİLİM VE SANATLA GELECEĞE HAZIRLANACAKLAR’

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde amacın geçmişini iyi bilerek içselleştirmiş, o mirası gelecek kuşaklara aksettirmek isteyen içinde yaşadığı dünyanın değerlerine sahip nesiller yetiştirmek olduğunu açıklayan Başyiğit, yapılan değişikliklerle çocukların sanatta, edebiyatta, bilimde ve daha birçok alanda geleceğe hazırlanacağını ve ülkemizin böylece ileri taşınacağını vurguladı.

KÖKLERDEN GELECEĞE ANLAYIŞI TEMEL ALINDI

Maarif model üzerinde en önemle durulan konunun köklerden geleceğe anlayışı olduğunu da belirten Başyiğit, “Çocuklarımızın gelişiminde ailelerden sonra en büyük sorumluluk okul yöneticileri ve öğretmenlerin üzerindedir. Gelecek nesiller maarif davamızın temel unsuru olan gelişime açık geçmişe haiz öğretmenler sayesinde olacaktır.” Şeklinde konuştu. 1000’den fazla öğretmen ve akademisyenin uzun süreli çalışması ile hazırlanan maarif modeli, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *