DUMLUPINAR’DA İYİ OYUN GALİBİYETE TAŞIDI; TUR KAPISINI ARALADI 2-1

137

2. Lig umutlarını Play-off mücadelesinde sürdüren Belediye Kütahyaspor, dün Kuşadasıspor karşısında kritik bir maça daha çıktı. Kendi sahasında siyah beyazlı ekibi ağırlayan Belediye Kütahyaspor, oynadığı güzel futbolla sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Play off ilk tur maçında Silivrispor karşısında unutulmayacak bir galibiyete imza atan Belediye Kütahyaspor, şehrin heyecanını da arkasında alarak Kuşadasıspor karşılaşmasına çıktı. Dün sabahın erken saatlerinden itibaren şehirde heyecan dolu bir hava hakim olurken taraftarlar, boyunlarında mavi lacivert atkıları, dillerinde marşlar ve tezahüratlarla Dumlupınar Stadına saatler önce geldi. Maç saatinin yaklaşmasıyla artan heyecan Hakem Ömer Tolga Güldibi’nin ilk düdüğün çalmasıyla zirve yaptı.

CEZALI SERKAN YOK, ÇAYDEMİR İLK 11’DE

Belediye Kütahyaspor sahaya Taylan Arman, Eyüp Poyraz, İsmet Benli, Doğancan Kılıç, Samet Cantürk, Arda Keser, Yekta Sönmez, Murat Çaydemir, Halil İbrahim Pekşen Burak Başkaya, Can Muhammed Vural ilk 11’i ile çıktı.

PEKŞEN NELER YAPTI NELER?

Belediye Kütahyaspor karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oranla üstün bir futbol ortaya koydu. Orta sahada pres yapan ve rakibinin oyun kurmasını engelleyen Belediye Kütahyaspor kazandığı toplarla ise ayağa oynayarak etkili oldu.

Karşılaşmanın 24’üncü dakikasında sağ kanadın etkili ismi Halil İbrahim Pekşen sahneye çıktı. Ceza sahasına girer girmez vuran Pekşen takımını 1-0 öne geçirdi. Belediye Kütahyaspor bu golden sonrada etkili olmaya devam etti.

Halil İbrahim Pekşen ile net bir gol fırsatından daha yararlanamayan Belediye Kütahyaspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI FARK KAÇTI

Belediye Kütahyaspor maçın ikinci yarısında hem rakibini durdurmayı başardı hem de yaptığı bilinçli ataklarla adeta farkı kaçırdı.

Murat Çaydemir kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderemezken 69’uncu dakikada Burak Başkaya’nın golü farkı ikiye çıkardı.

Belediye Kütahayspor ikinci golden sonra taraftarlarında desteği ile üçüncü gol için yüklendi. Murat Çaydemir ile iki pozisyonda daha net fırsatları harcayan Belediye Kütahyaspor adeta farka gitme şansını kullanmadı.

Maçın 82’inci dakikasında Kuşadasıspor farkı bire düşürürken son dakikalarda iki takımda sonuca razı oldu ve 2-1 Belediye Kütahyaspor üstünlüğü ile sona erdi.

TUR FİNALİ KUŞADASI’NDA

Belediye Kütahyaspor play-off ikinci tur maçı için Cuma günü Kuşadaspor ile final havasında bir maç daha oynayacak. 2-1’lik üstünlük ile sahaya çıkacak olan Belediye Kütahyaspor beraberlik yada kazanması halinde Erbaaspor’un konuğu olacak. Karşılaşma 16.00’da başlayacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *