19 MAYIS MUSTAFA KEMAL’DİR, TÜRK MİLLETİDİR, TÜRK GENÇLİĞİDİR

161

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Atatürk’ün Kurutuluş Savaşını başlatmak için Samsun’a çıkmasının 105. Yıldönümünü gençlere seslenerek kutladı. 19 Mayıs’ın ülkeye doğan bir güneş olduğunu belirten Erbaş “19 Mayıs Mustafa Kemal’dir, el ele verip ülkesini kurtaran yüce Türk milletidir, geçmişi bilip geleceği emanet ettiği ve çok güvendiği Türk gençliğidir” ifadelerine yer verdi.

19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin tam bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştürüldüğü, kurtuluş ateşinin yakılıp Milli Mücadele’nin başlatıldığı gün olduğunu vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu kutlu günü gençlere, gelecek nesillere armağan ettiği gençlere seslendi.

‘TÜRK MİLLETİNE GÜVENEREK İŞE BAŞLADIM’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığı günü hatırlatan Vekil Erbaş, Atatürk’ün “Ben, 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım” sözlerini hatırlatarak Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

‘OLUMSUZLUKLARA TESLİM OLMADI’

Atatürk’ün her şart ve koşulda her zaman çözüm bulduğuna ve hiçbir zaman pes etmediğine dikkat çeken Vekil erbaş şu ifadeleri kullandı; “Ne zaman bu karamsarlık üzerimize çökse aydınlığa çıkmamız için örnek almamız gereken bir kişi var aslında: Bilir misiniz bu kişinin Erken yaşta 4 kardeşi vefat etti. Sıtma, difteri, zatürre gibi hastalıklar geçirdi. Trablusgarp’taki kaza sonrası sol gözünde kalıcı hasar oluştu. Çanakkale Cephesi’nde şarapnel parçası ile kalbinden vuruldu. Kronik böbrek rahatsızlığı ömrü boyunca onu rahatsız etti. İstiklal Harbinde 3 kaburga kemiği kırıldı. Kulak egzaması ağır boyuttaydı. Belki de birçoğumuzun daha önce duymadığı:  3 kalp krizi geçirdi ve son olarak Siroz hastalığına yenik düştü” ifadelerini kullandı. Vekil Atatürk ve silah arkadaşlarının hayatının hiçbir safhasında zamanın ve zeminin olumsuzluklarına teslim olmadığını, 57 yıllık yaşamına 11 savaş, 23 madalya, 7 nişan, 13 kitap ve 1 ülke sığdırdığını belirterek Atatürk’ü özlem ve rahmetle andı.

19 Mayıs’ın ülkeyi bir kara bulut gibi saran umutsuzluğa inat gönüllerde doğan bir güneş olduğun dikkat çeken Vekil Erbaş “Azmin zaferi, inanç ve çabanın silah gücünü yenmesi, kendini yoktan var eden bir ulusun geleceğe umutla adım atabilmesidir. 19 Mayıs Mustafa Kemal’dir, el ele verip ülkesini kurtaran yüce Türk milletidir, geçmişi bilip geleceği emanet ettiği ve çok güvendiği Türk gençliğidir” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR’

Atatürk’ün sözleriyle gençlere seslenen Vekil Erbaş sözlerine şöyle son verdi. “Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Bütün ümidim gençliktedir.” diyen Mustafa Kemal’in “Gözüm arkada kalmayacak.” diye düşünerek bu vatanı emanet ettiği siz sevgili gençlere düşen; bu emaneti korumak, daha iyi yarınlara yürüyebilmek adına çabalamak; devletine, milletine ve kendisine dair sorumluluklarını yerine getiren aydın bireyler olarak yetişmektir. Meclisin açıldığı günü çocuklara, mücadelenin başladığı günü gençlere, Nutkunun son sözünü gelecek nesillere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun!”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *