‘KÜTAHYA BUNU HAK ETMİYOR’

218

Bazı esnaf ve bazı odaların Kütahya Gastro Festivali ile ilgili duyduğu rahatsızlıktan büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden TÜRES Kütahya Şube Başkanı Mevlüt Efe, festivalin yıllar boyu devam etmesini hayal ettiklerini ve Kütahya’nın böyle bir tavrı hak etmediğini belirtti.

BAZI ESNAF VE ODALAR RAHATSIZ OLDU

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Kütahya Şube Başkanı Mevlüt Efe, Kütahya Türes Derneği, Kütahya Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi olarak, 20 gündür üzerinde emek sarf ettikleri ve her detay için yoğun çaba harcadıkları Kütahya Gastro Festivali hakkında açıklamada bullundu. Yalnızca Kütahya’ya hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda, maalesef bazı esnaflar ve hatta bazı odaların festival ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiklerini ve bazı yayın organları aracılığıyla bu rahatsızlıklarını kamuoyuna duyurduklarını ifade eden Efe, organizasyonu planlarken Kütahya’da ulaşabildikleri tüm esnafa ulaşarak, festivalin şehre katkılarını anlatmaya çalıştıklarını açıkladı.  

‘BU KADAR GÖRKEMLİ OLACAĞINI ÖNGÖREMEDİLER’

Bu duyuruları, ulaşabildikleri esnafları tek tek arayarak ve sosyal medyada ilanlar paylaşarak gerçekleştirdiklerini dile getiren Efe, “Ancak, organizasyonun Kütahya’da ilk defa düzenleniyor olması ve bu kadar görkemli bir başlangıç olacağını öngörmemeleri nedeniyle birçok esnaftan katılım sağlamak istemediklerini öğrendik. Bize destek olan ve katılım sağlayan tüm Kütahyalı esnaflarımıza gerek stant gerekse bilgi olarak elimizden gelen desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

‘YILLAR BOYU DEVAM ETMESİNİ HAYAL EDİYORUZ’

Yıllardır Kütahya’da bu tarz bir organizasyon planlanmamış ve ilk defa böyle bir festival düşünülmüşken, tüm esnaflarımızın bu organizasyona destek olmalarını beklediklerini dile getiren Efe, “Kütahya ve Kütahyalı hemşehrilerimiz bunu hak etmiyor. Güzel amaçlarla başlanan bu yolculuğun yıllar boyu devam etmesini hayal ediyoruz. Amacımız sadece Kütahya’nın lezzetlerini duyurmak ve Kütahya’ya başka şehirlerden gelen ziyaretçi sayısını artırmaktır. Herkesi sağduyulu olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *