KSBÜ VE DPÜ ERİŞİLEBİLİR LOGOLARINA KAVUŞTU

676

DPÜ ve KSBÜ erişilebilirlik logolu bayraklarını Kütahya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz’un elinden aldı. DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “DPÜ sadece fiziki engelleri kaldırması yerleşkelerini, sosyal tesislerini ve eğitim binalarını engelsiz yapması ile değil, insani duruşu ile sevgi ve muhabbeti ile de engelli kardeşlerimizin yanındadır” dedi.

Kütahya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Kazım Uysal ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu ziyaret ederek, erişilebilirlik logolu bayrakları takdim etti.

Erişilebilirlik belgesine sahip olan kurumlar arasında yer alan KSBÜ’ye erişilebilirlik logolu bayraklar takdim edildi.

Müdür Uz tarafından engelli bireylerin mekân ve hizmetlere bağımsız ve güvenli ulaşabilmesini ifade eden erişilebilirlik uygulamalarının görünürlüğünün artırılması amacıyla hazırlanan “erişilebilirlik logosu” tanıtıldı. Rektör Prof. Dr. Kavuncu üniversitemize bu belgelerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

11 BİNA ‘ERİŞİLEBİLİR’

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 11 binası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik logolu bayrak almaya hak kazandı.

Rektörlük makamında düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz bir araya geldi. DPÜ’de Erişilebilirlik Logolu Bayrak almaya hak kazanan Bedesten, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tavşanlı Uygulama Bilimler Fakültesi, Kapalı Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu, Rektörlük, Merkez Kütüphane, Yabancı Diller Yüksekokulu, Hüsnü Özyeğin Öğrenci Yurdu ve Konukevi binaları için hazırlanan bayraklar düzenlenen törenle Müdür Fatma Uz tarafından Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal’a teslim edildi.

‘KUTSAL BİR GÖREV’

DPÜ’nün öğrencilerine sahip çıkmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için var gücü ile çalıştığını belirten Rektör Kazım Uysal, “İnşallah yakında tüm binaları ve sosyal alanları ile daha erişilebilir bir üniversite olacağız. DPÜ sadece fiziki engelleri kaldırması yerleşkelerini, sosyal tesislerini ve eğitim binalarını engelsiz yapması ile değil, sadece engelli hayatını kolaylaştırıcı teknolojiler geliştirmesi ile değil, insani duruşu ile sevgi ve muhabbeti ile de engelli kardeşlerimizin yanındadır. Engelli insanımıza sahip çıkmayı en kutsal bir görev kabul etmektedir. DPÜ, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bilim ve teknolojiyi engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelleri kaldırmak için kullanacak, azim ve gayretle çalışmalarına devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

BAŞARISI PERÇİNLENDİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, ilk olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yedi ayrı dalda verilen Erişilebilirlik Ödülleri töreninde Eğitim Alanında Erişilebilirlik ödülünü kazanmış ve bu alanda ilk ödülün sahibi olmuştu.

2021 yılında 114 üniversiteden 837 başvurunun yapıldığı ve Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ve Sosyal Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorileri olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleşen yarışmada DPÜ, kazandığı 10 bayrakla en fazla bayrak kazanan üniversite olarak 2020 yılındaki başarısını tekrarlamıştı.

DPÜ, 2021 yılı sonu itibariyle 23 turuncu ve 1 mavi bayrak sahibi olarak Türkiye’nin bu alanda en çok bayrak kazanan üniversite unvanını sürdürüyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *